• home
 • video
 • pas verschenen

  Hulk tekent bij Sjanghai SIPG voor recordprijs

  Hulk speelde sinds 2012 bij Zenit Sint-Petersburg.

  De Braziliaanse aanvaller Hulk verhuist naar China: hij heeft zijn medische test bij Sjanghai SIPG doorstaan en zette daarna zijn handtekening bij de club van coach Sven-Göran Eriksson. Voor 55,8 miljoen euro, een transferrecord in Azië, laat Zenit Sint-Petersburg weten.

  Heel wat fans van Sjanghai SIPG verwelkomden Hulk gisteren op de luchthaven. De Braziliaan verlaat Zenit Sint-Petersburg, de club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts, voor een lucratief avontuur in China.

  "Hij heeft donderdag zijn medische tests succesvol afgelegd, en nadien zijn contract getekend", bevestigt de club.

  Met de transfer van Hulk, die in 2012 bij Zenit kwam en nog drie jaar onder contract lag, is 55,8 miljoen euro gemoeid zijn, een transferrecord in Azië. Dat stond sinds begin dit jaar op naam van Alex Teixeira. Jiangsu Suning betaalde toen 50 miljoen euro om de Braziliaanse winger los te weken bij Sjachtjor Donjetsk.

  (Ex-)Ploegmaat bij Zenit, Axel Witsel, reageerde op Instagram op het afscheid van Hulk. "Het was een plezier met jou te mogen spelen, Hulk. Ik zal jou en jouw linkervoet enorm missen. Ik wens je het beste in je toekomst. Mag God je altijd bestaan."

  Reactie van Axel Witsel: