• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona: "Messi moet Argentinië wereldkampioen maken in Rusland"

  Messi miste een strafschop in de verloren Copa America-finale.

  De beslissing van Lionel Messi om te stoppen als Argentijns international laat de voetbalwereld niet onberoerd. Diego Maradona, landgenoot van Messi, vraagt de superster van Barcelona om terug te keren op zijn beslissing. Ook in Panenka! werd gisteren gediscussieerd over de toekomst van Messi.

  Messi, amper 29 jaar oud, kondigde na de verloren finale van de Copa America, waarin hij een strafschop miste in de penaltyreeks, zijn afscheid als Argentijns international aan (zie: lees ook).

  Diego Maradona, zelf één keer wereldkampioen met de "Albiceleste" en altijd kritisch over Messi, vraagt hem om op zijn beslissing terug te keren.

  "Messi moet in de Argentijnse selectie blijven. Hij moet absoluut blijven en naar Rusland gaan om er in 2018 wereldkampioen te worden", liet hij optekenen in de Argentijnse krant La Nacion.

  "Ze lieten Messi alleen en dat wil ik niet doen. Ik wil met hem spreken en samen vechten tegen iedereen die tegen hem is. Zij die zeggen dat hij moet vertrekken, zien niet wat er echt aan de hand is met het Argentijnse voetbal."

  Ook de Argentijnse president Mauricio Macri liet zich uit over de beslissing van Messi. Hij belde zelfs even met Messi en probeerde hem te overtuigen om te blijven.

  "Meer dan ooit ben ik heel trots op onze nationale ploeg. Ik hoop dat ik nog de vreugde mag hebben om de beste voetballer ter wereld nog vele jaren in actie te zien in het Argentijnse shirt", klonk het in een emotionele tweet.

  De tweet van de Argentijnse president:

  Ook in Panenka! ging het over Lionel Messi:

  Video player inladen ...