• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Raadkamer verwijst Lefevere door naar correctionele rechtbank

  Patrick Lefevere pleit onschuldig.

  Etixx-Quick Stepmanager Patrick Lefevere en zijn echtgenote mogen zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor fiscale fraude. Geen verrassing, want Lefevere en zijn vrouw hadden een minnelijke schikking met de fiscus geweigerd.

  Het parket van Kortrijk voerde een jarenlang onderzoek naar enkele figuren rond de Quick Step-ploeg. (Ex-)renners als Tom Boonen, Nico Mattan en Stijn Devolder troffen al een minnelijke schikking met de fiscus en het parket, maar Lefevere en zijn echtgenote hadden daar geen zin in.

  Lefevere vindt dat hij niet buiten de lijntjes heeft gekleurd en is bereid zijn zaak voor de rechtbank te pleiten. Hij verwacht dan ook de vrijspraak. De correctionele rechtbank kan zware sancties, maar ook gevangenisstraffen opleggen.