• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert kruipt weer op de fiets in Ronde van Luxemburg

  Gilbert was out met een gebroken middenvinger.

  Philippe Gilbert hervat de competitie in de Ronde van Luxemburg. Die start op 1 juni. De BMC-renner sukkelde sinds april met een gebroken vinger na een incident op training, maar is nu zo goed als hersteld.

  Begin april raakte Gilbert tijdens een trainingsrit in de Ardennen betrokken bij een geval van verkeersagressie. Hij liep daarbij drie breukjes op in de linkermiddelvinger. Hij startte daarna wel in onder andere de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, maar speelde er geen rol van betekenis.

  Hij moest nadien verstek geven voor Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Italië. Zijn terugkeer was lange tijd onduidelijk, maar nu heeft zijn ploeg bekendgemaakt dat Gilbert aan de start staat van de Ronde van Luxemburg.

  "Ik loop meerdere keren per week langs bij de kinesist", zegt Gilbert. "Mijn spierpijn wordt steeds minder en ik kan weer in mijn natuurlijke positie fietsen. Week na week voel ik me sterker worden en ik kijk ernaar uit om de competitie te hervatten." De Ronde van Luxemburg start op 1 juni.