• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serry: "De roze trui op de tweede rustdag: fenomenaal"

  Drie ritzeges, de roze trui én de jongerentrui: Etixx-Quick Step leeft op een roze wolk in de Ronde van Italië. Pieter Serry, de enige Giro-Belg bij de Belgische ploeg, geniet mee van het succes. "Met deze benen hoop ik zelf ook nog iets moois te verrichten", zegt hij aan Sporza.

  "Het is tot nu toe een zeer geslaagde Giro voor Etixx-Quick Step", trapt Pieter Serry een open deur in bij Sporza. "We hebben al drie zeges, maar het konden er ook vier geweest zijn. Marcel Kittel kreeg in een sprintersetappe een lekke band op 5 kilometer van de aankomst, maar was toen echt wel in orde."

  "Op de vorige rustdag (na drie ritten in Nederland) hadden we al de roze trui met Marcel Kittel en dat gaf toen al een enorme boost. Na 9 dagen de roze trui op de tweede rustdag hebben is iets unieks. Dat is fenomenaal."

  Met Gianluca Brambilla en Bob Jungels bekleedt Etixx-Quick Step de eerste en tweede positie in het klassement. Mag de Belgische ploeg stilaan dromen van een stunt, zoals de Giro-eindzege?

  "Het zou beter geweest zijn als het nu al de voorlaatste dag was, dat zou ideaal zijn", lacht Serry. "We zullen heel hard moeten werken om die roze trui te verdedigen, maar we gaan er alles aan doen om die trui in de ploeg te houden."

  "Ik ben zelf sowieso van plan om nog iets moois te doen", geeft Serry nog mee. "Ik hoop dat ik met deze benen zelf nog iets moois kan verrichten. Anderzijds, als ik mijn ploegmaats lang kan bijstaan, dan is dat ook heel goed. Maar mijn conditie is zeker goed."