• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Toch wel een beetje de juiste beslissing"

  Van der Elst: "White Star was niet zoals het zou moeten zijn".

  Voor Franky Van der Elst is de uitspraak van het BAS geen grote verrassing. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat de problemen van White Star te groot waren", zegt de coach van Roeselare.

  Naast Eupen wrijft ook Roeselare zich in de handen na de beslissing van het BAS. "Ik ben er altijd in blijven geloven dat White Star geen licentie zou krijgen", vertelt Roeselare-coach Van der Elst.

  "Dat geloof was gebaseerd op de stadionperikelen van White Star, de slechte relatie met de gemeente Molenbeek en de financiële problemen. Ik had altijd het gevoel dat de problemen te groot waren om een licentie te krijgen."

  "Ik vind dit toch wel een beetje de juiste beslissing. Wie de kampioen werd in tweede klasse, had voor mij geen belang. Maar bij Brussel had ik altijd het gevoel dat het niet was zoals het zou moeten zijn."

  "Of Eupen klaar is voor eerste klasse? Sportief niet helemaal, maar dat is geen enkele tweedeklasser. Eupen moet zich sowieso versterken. Maar ik vind het wel een fijne club. Er lopen heel wat talentvolle jonge spelers rond."

  Van der Elst: "Grote opluchting voor Roeselare"

  "De beslissing van het BAS is ook een grote opluchting voor Roeselare, dat nu in 1B terechtkomt", zegt Roeselare-coach Van der Elst, die met zijn team negende eindigde in tweede klasse.

  "Het voorstel van de hervorming kwam namelijk grotendeels van onze CEO Johan Plancke. Het zou zuur geweest zijn, als je dan toch nog naast profvoetbal grijpt."