• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cat Sofie Hendrickx keert terug naar België

  Na twee jaren in het buitenland keert Hendrickx (29) terug naar België.

  Sofie Hendrickx, aanvoerster van de Belgische nationale vrouwenbasketploeg, gaat volgend jaar aan de slag bij Belfius Namen. De basketbalster afkomstig uit Lier is al de derde versterking voor de ploeg die dit jaar tweede eindigde in de reguliere competitie.

  De 29-jarige Hendrickx speelde de afgelopen twee seizoenen in het buitenland. Eerst in Frankrijk, bij Toulouse en Angers. In december trok ze naar Zweden, waar ze vorig week de titel pakte met haar ploeg Lulea. 

  Hendrickx maakt nu dus de overstap naar de Belgische competitie. Namen was de afgelopen tijd erg actief op de transfermarkt. Naast Hendrickx kondigde de club ook al de komst aan van Kyara Linskens en Krystel Ballau.

  Namen, voor het laatst kampioen in 2013, won dit jaar de Beker van België. In de strijd om de titel kwamen ze net tekort tegen Castors Braine, de ploeg van Ann Wauters.