• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona onthult plannen voor het nieuwe "Nou Camp Nou"

  Een beeld van Nou Camp Nou.

  0 / 0
  Barcelona heeft een uitgebreide voorstelling gegeven over zijn nieuwe stadion. De moderne voetbaltempel in wording zal "Nou Camp Nou" gaan heten, wat zoveel wil zeggen als het "nieuwe Camp Nou". Tegen 2021-2022 moet alles klaar zijn.

  Met de nodige trots deed het bestuur van Barcelona zijn plannen voor een nieuw Camp Nou vandaag uit de doeken. De essentie van het oude stadion zal behouden blijven, maar het zal op een termijn van vier jaar volledig vernieuwd worden.

  Messi en co keken vandaag met grote ogen naar de voorstelling van Nou Camp Nou. Het stadion zal plaatsbieden aan 105.000 toeschouwers. Zij zullen allemaal plaats kunnen nemen op een stoeltje in de kleuren van hun geliefde club.

  De buitenkant van het stadion zal volledig verlicht kunnen worden in een kleur naar keuze. Dat doet een beetje denken aan de Allianz Arena van Bayern München.

  Toch zal het stadion uniek zijn in Europa. Er wordt namelijk gewerkt met een open façade. De wandelgangen vormen als het ware verschillende terrassen boven elkaar. Bovendien krijgt dit architecturale pareltje een halfopen dak.

  Tijdens de werkzaamheden zullen alle activiteiten in Camp Nou gewoon kunnen blijven doorgaan, terwijl ook de site rond het stadion uitgerust wordt met alle moderne faciliteiten. In het seizoen 2021-2022 zou de voetbaltempel volledig afgewerkt moeten zijn. 

  Dit is wat je mag verwachten van Nou Camp Nou: