• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp-coach: “De beslissing valt op de slotspeeldag tegen Eupen”

  Loodst David Gevaert Antwerp naar de Jupiler Pro League?

  Na de 2-0-zege tegen rode lantaarn Coxyde telt Antwerp weer drie punten voorgift op Eupen. Met nog twee speeldagen voor de boeg dromen de fans al luidop van de titel en de bijhorende terugkeer naar het hoogste niveau. Toch predikt trainer David Gevaert rust: “Het is een must om onze zenuwen onder controle te houden.”

  Terwijl “You’ll Never Walk Alone” na de overwinning tegen Coxyde door ruim 10.000 kelen galmde op de Bosuil, polste Sporza Radio naar de mening van trainer Gevaert.

  “Er heerst hier al enkele maanden een feeststemming bij de huidige situatie. Vandaag hebben we weer gedaan wat we moesten doen en dan zie je wat hier allemaal leeft.”

  Antwerp kreeg de overwinning gisteren niet cadeau van de hekkensluiter: “Ik had er ook voor gewaarschuwd dat het geen gezondheidswandeling zou worden. In het eerste kwartier hebben we hen naar de keel gegrepen. Het is jammer dat de bal dan niet binnen ging, want daardoor kwam Coxyde beter in de match. Ze hebben ons zeker doen afzien.”

  Nog twee matchen, uit bij Union en thuis tegen eerste achtervolger Eupen, scheiden Antwerp van de titel. “We hebben geen geblesseerden of geschorsten, dus we kunnen met een volledige kern toeleven naar die twee matchen. We kijken er ongelooflijk naar uit.”

  “Ik ben er wel zeker van dat de beslissing pas zal vallen op de slotspeeldag tegen Eupen. Het is een must om onze zenuwen onder controle te houden en gefocust te blijven tot het einde.”