• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Koffiedik kijken tussen Antwerp en Eupen"

  Franky Van der Elst hoopt op een spannende apotheose in tweede.

  De titelstrijd in tweede stevent af op een spannend duel tussen Antwerp en Eupen. Franky Van der Elst, coach van Roeselare, schat de kansen voor beide ploegen op fiftyfifty.

  Met nog drie speeldagen voor de boeg heeft Antwerp een punt meer dan Eupen. Met op de slotspeeldag nog Antwerp-Eupen op het menu, belooft de titelstrijd in tweede razend spannend te worden.

  Franky Van der Elst weet nog niet hoe het zal aflopen. "Ik schat de kansen fiftyfifty. Al heeft Antwerp door de late gelijkmaker bij Cercle wel nog het voordeel."

  "Antwerp en Eupen hebben een evenwichtig programma, met elk een moeilijke uitmatch, voor ze het op de laatste speeldag hoogstwaarschijnlijk onder elkaar zullen moeten uitmaken."

  "Ik dacht al een paar keer dat Antwerp vertrokken was op weg naar de titel. Maar toen kwamen er enkele 0-1-thuisnederlagen kort na elkaar."

  "En Eupen heeft daarvan geprofiteerd om na een moeilijke periode een fantastische 21 op 21 neer te zetten en aan te sluiten bij Antwerp."

  Of Antwerp de titel verdient? "Antwerp staat al vanaf het begin aan de leiding. Als je het dan haalt, bestaat er geen twijfel over dat je de terechte kampioen bent. Het speelt ook altijd onder druk, ook van het talrijke publiek. Daar had het toch al last mee."

  "Antwerp zal toch moeten afrekenen met Eupen, dat is een goed voetballende ploeg. Laten we hopen dat Eupen zich niet verslikt bij Tubeke vrijdag en we een mooie apotheose krijgen. De andere achtervolgers zie ik toch niet meteen vier punten ophalen." Want inderdaad, ook WS Brussel (derde op 4 punten) en Tubeke (4e op 5 punten) komen nog in aanmerking voor de titel.

  "Geen top 8 zou uppercut zijn"

  Franky Van der Elst is met Roeselare uit de top 8 getuimeld, die recht geeft op een ticket voor 1B volgend seizoen. Ziet hij Roeselare nog boven water komen?

  "We moeten in de eerste plaats beginnen te winnen. We hebben een moeilijke periode, met een 2 op 18. Zondag ontvangen we concurrent Union, winst is onontbeerlijk."

  "Het zou een grote uppercut zijn als we de top 8 niet halen, we stonden er de hele tijd in. We hebben er wel nog vertrouwen in dat het kan."