• home
 • video
 • pas verschenen

  Thuisbasis Atletico Madrid is het decor van de Spaanse bekerfinale

  Wie juicht binnenkort in het stadion van Carrasco en z'n maats?

  De zoektocht naar een stadion voor de Spaanse bekerfinale is voorbij. Vicente Calderon verwelkomt Barcelona en Sevilla op 22 mei.

  Barcelona en Sevilla stuurden aan op Santiago Bernabeu, het stadion van Real Madrid, als locatie voor de finale van de Copa del Rey. Real stond daar zelf niet echt voor te springen en werd ook geholpen door Bruce Springsteen, die er op 22 mei een concert zal geven.

  Mestalla (Valencia) en Vicente Calderon (Atletico Madrid) waren de alternatieven. Barcelona en Sevilla gaan nu akkoord met het voorstel van de Spaanse bond om de bekerfinale in het stadion van Atletico te spelen.

  De finale van de Copa del Rey werd in 2012 voor het laatst in Vicente Calderon gespeeld. Barcelona trok toen met 3-0 aan het langste eind tegen Athletic. Dat was overigens de laatste match van Pep Guardiola als trainer van Barça.