• home
 • video
 • pas verschenen

  Pfaff: "Die spelers van Anderlecht hebben al te veel geld op hun rekening staan"

  "Ik begrijp niet waarom Anderlecht niet meer druk zette."

  Waasland-Beveren stuntte zondagavond met 1-0 tegen Anderlecht. Tot groot jolijt van ex-doelman Jean-Marie Pfaff, die in de tribunes voor zijn ploeg was komen supporteren. Na de match was El Sympatico voor de camera van Play Sports niet mals voor de vertoning van Anderlecht.

  Pfaff genoot intens van de belangrijke driepunter. Als doelman van het voormalige Beveren, dat indertijd het "kleine Anderlecht" genoemd werd, leek hij de tijden van weleer opnieuw te beleven.

  "Anderlecht heeft na de rust misschien twee kansen gehad, meer niet. Dat is te weinig voor zo'n ploeg", was Pfaff scherp voor paars-wit.

  "Ik begrijp niet dat Anderlecht tegen tien spelers van Beveren niet meer druk gezet heeft. Al moet ik er meteen bij zeggen dat wat Beveren vanavond getoond heeft het behoud in eerste afdeling waard is. In eerste klasse blijven zou goed zijn voor de economie hier."

  "Ik hoop nu uiteraard dat Waasland-Beveren gered is. We hebben alvast een grote stap gezet. Het supporterslegioen was weer op post, tot de 90e minuut. De supporters verdienen het. Slotsom: wij hebben de overwinning verdiend, Anderlecht maakte geen aanspraak op de drie punten."

  Op de spelstijl van Anderlecht ging Pfaff nog even door: "Anderlecht speelt al drie jaar op deze manier... Ik denk dat die mannen al zo veel geld op hun rekening staan hebben dat je voor het karakter van de werkman bij Waasland-Beveren moet zijn. De jongens hebben de laatste weken wat pech gehad, maar nu hebben ze weer iets om op verder te bouwen."

  "Lang geleden dat ik nog eens opgesprongen was"

  Dat Pfaff het duel intens beleefde, maakte hij nog eens duidelijk. "Het was jaren geleden dat ik nog eens opgesprongen was in een voetbalstadion, maar nu heb ik het toch weer gedaan. Ik voel de spanning van de wedstrijd tijdens dit interview nog altijd in mijn lichaam. Ik ben zeer gelukkig voor Waasland-Beveren."

  Jean-Marie Pfaff op de Freethiel:

  Tweet: