• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bie (56) wordt ploegleider van Pauwels en Vantornout

  Danny De Bie (rechts) neemt de rol over van Mario De Clercq.

  Marlux-Napoleon Games heeft een opvolger gevonden voor Mario De Clercq: Danny De Bie - broer van bondscoach Rudy - vervult er volgend seizoen de rol van ploegleider.

  Vorig jaar werd Danny De Bie (rechts op onderstaande foto) aan de kant geschoven bij Telenet-Fidea. De broer van bondscoach Rudy De Bie (links op foto) ging deze winter aan de slag bij het bescheiden Superano Ham, het team van onder meer Kenneth Van Compernolle.

  Ook Richard Groenendaal en Jan Verstraeten hengelden naar het postje van ploegleider bij Marlux-Napoleon Games, maar uiteindelijk haalde De Bie's ervaring het.

  Bij de ploeg van kopman Kevin Pauwels moet De Bie het gat opvullen dat Mario De Clercq (50) zal achterlaten. De Clercq was bijna tien jaar ploegleider bij Marlux-Napoleon Games, maar vindt het op 50-jarige leeftijd welletjes geweest.

  Teammanager Jurgen Mettepenningen bouwt zijn ploeg intussen verder uit. Laura Verdonschot, tweede op het BK veldrijden voor beloftes, tekende vrijdag haar contract en met de Tsjechische Pavla Havlikova wordt nog gepraat. Ook Lars van der Haar heeft een aanbieding van Marlux op zak.

  De Bie: "Opboksen tegen Van Aert en Van der Poel wordt interessant"

  Danny De Bie ziet zijn nieuwe opdracht duidelijk zitten. "Ik kom hier bij een mooie ploeg terecht. Ik zeg niet dat ik ontevreden was bij Superano Ham, maar dit is toch heel wat anders. Daar waren ze een nieuw team aan het opbouwen, maar hier is echter alles voorhanden en zit er een heuse structuur achter het concept."

  "Er zijn ook enkele jongens die ik heel goed ken. Ik werkte vroeger nog met Kevin Pauwels en Klaas Vantornout bij Fidea. Deze ploeg is in de breedte heel sterk. Natuurlijk zal het opboksen worden tegen twee toprenners, Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar dat maakt het interessant. Dat ik een verbintenis krijg van onbepaalde duur laat zien dat het onderlinge vertrouwen er zeker is."