• home
 • video
 • pas verschenen

  Ricky Carmichael laat melanoom verwijderen: "Smeer zonnecrème, kids"

  Met deze foto maakt Carmichael het gevaar van zonnebrand duidelijk.

  Ricky Carmichael, een van 's werelds beste motorcrossers, is op zijn 36e onder het mes gegaan voor huidkanker. De Amerikaan waarschuwt vanop zijn ziekbed de jeugd om zonnecrème te gebruiken.

  De bijnaam van Carmichael, die in het vorige decennium de motorcross over de plas domineerde, is "The Goat", wat staat voor "The Greatest of All Time". Hij streed wel nooit mee in het WK om zich te meten met de Europese toprijders. Maar hij won wel twee keer de Motorcross der Naties met de Amerikaanse selectie, in 2005 (waarbij hij Stefan Everts klopte) en 2007. Dat jaar stopte hij met motorcrossen.

  Zijn volgers op Instagram kregen vanochtend te zien dat hij het ziekenhuis inging voor een operatie. Toen was nog niet bekend waarom. Maar na de ingreep maakte hij dat meteen pijnlijk duidelijk met een "PSA of the day" (een publiek servicebericht, red).

  Tweets: