• home
 • video
 • pas verschenen

  Monsterscore en eresaluut Kobe Bryant in NBA All Star Game

  Aflossing van de wacht: Stephen Curry applaudisseert voor Kobe Bryant.

  Het Westen van Kobe Bryant (37) heeft in de All Star-wedstrijd van de NBA het Oosten van LeBron James geklopt met 196-173. Nooit werden er zoveel punten gemaakt. Bryant speelde zijn 18e en laatste All Star Game. Stephen Curry scoorde vanaf bijna 13 meter.

  Hoogtepunten NBA All Star Game in Toronto (Can)

  "Kobe! Kobe!"

  Kobe Bryant (37) neemt dit seizoen afscheid van het basketbal. Met nog 66 seconden op de klok zit zijn 18e en allerlaatste All Star-wedstrijd erop. De sterspeler van de Los Angeles Lakers krijgt een staande ovatie. "Kobe! Kobe!", klinkt het in Toronto.

  LeBron James 291 - Kobe Bryant 290

  Kobe Bryant maakte tien punten in de All Star-wedstrijd, eentje te weinig om LeBron James bij te houden. Die scoorde er 13 en is nu recordhouder met 291 punten in de All Star Game. Bryant maakte er 290 in zijn carrière.

  Monsterscore 196-173

  Verdedigen is bijzaak in een All Star-wedstrijd. Voor de NBA-liefhebbers was het weer smullen geblazen. In totaal vielen er 369 punten, nooit eerder werden zoveel punten gemaakt. Het vorige record was nog maar een jaar oud (321 punten).

  Paul George van de Indiana Pacers scoorde maar liefst negen driepunters voor het Oosten. Met 41 punten kroonde hij zich tot topschutter van de wedstrijd. Enkel Wilt Chamberlain (42 punten) deed ooit beter.

  Westbrook opnieuw MVP

  Russell Westbrook was net als vorig jaar de MVP, de beste man op het parket.  De 27-jarige spelverdeler van Oklahoma City Thunder scoorde en liet scoren. Hij was goed voor 31 punten, acht rebounds, vijf assists en vijf steals.

  Afstandsschot Curry

  Uiteraard droeg ook Stephen Curry (26 punten) zijn steentje bij aan de overwinning van het Westen. Net voor de pauze gooide hij een driepunter binnen vanaf bijna 13 meter. Het publiek ging uit zijn dak voor de sterspeler van de Golden State Warriors.

  Westen - Oosten 196-173

  • Quarters: 40-43, 52-47, 53-46, 51-37
  • Basisteam Westen:
   Stephen Curry (Golden State) - 26 punten
   Russell Westbrook (Oklahoma) - 31
   Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) - 10
   Kevin Durant (Oklahoma) - 23
   Kawhi Leonard (San Antonio) - 17
  • Basisteam Oosten:
   Dwyane Wade (Miami) - 8 punten
   Kyle Lowry (Toronto) - 14
   LeBron James (Cleveland) - 13
   Paul George (Indiana) - 41
   Carmelo Anthony (New York) - 13