• home
 • video
 • pas verschenen

  Hugo Broos is de nieuwe bondscoach van Kameroen

  Hugo Broos is voor het eerst bondscoach.

  Na meer dan een jaar heeft Hugo Broos een nieuwe uitdaging gevonden. Hij gaat aan de slag bij Kameroen en neemt Sven Vandenbroeck mee als assistent.

  Uit een intern document van de Kameroense voetbalbond, dat zaterdag op Twitter circuleerde, werd duidelijk dat Hugo Broos de nieuwe coach zou worden van Kameroen.

  Geconfronteerd met dit nieuws ontkende Broos aanvankelijk in alle talen dat er al een contract getekend was. Toen ook de officiële Twitteraccount van de Kameroense bond Broos' komst aankondigde, klonk Broos al ietwat anders.

  "Officieel is het volgens mij nog altijd niet, maar officieus misschien wel al", zegt Broos aan Sporza.

  Het wordt de eerste job van Broos in een jaar, sinds hij ontslagen werd bij het Algerijnse Hussein Dey. Het is bovendien de eerste keer dat de 63-jarige Broos het probeert als bondscoach. Hij neemt Sven Vandenbroeck mee als rechterhand. Broos is na Henri Depireux de tweede Belg die het mag proberen bij Kameroen.

  Eerste opdracht: de Afrika Cup

  Hugo Broos volgt bij Kameroen de Duitser Volker Finke op, die de ploeg onder zijn hoede had bij het dramatisch verlopen WK. Broos' eerste opdracht wordt om Kameroen te plaatsen voor de Afrika Cup. Kameroen zit in een voorrondegroep met Mauritanië, Gambia en Zuid-Afrika. Het won zijn eerste twee matchen.