• home
 • video
 • pas verschenen

  Advocaat Masson: "Put normaal gezien op 28 februari weer bondscoach"

  Paul Put bij de Jordaanse nationale ploeg.

  Volgens een persbericht van de Jordaanse voetbalbond is Paul Put niet langer bondscoach van Jordanië. Onze landgenoot herstelt van darmkanker en zou zich daarom eerst willen concentreren op zijn herstel en ontslag hebben genomen. Puts advocaat nuanceert dat verhaal.

  Paul Put (59) werd midden december door het hof van beroep in Brussel veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf in de omkoopzaak-Ye. Sindsdien stond onze landgenoot in Jordanië op non-actief.

  Dinsdag heeft de Jordaanse bond een bericht op zijn website gezet dat de samenwerking met Put om medische redenen beëindigd is en dat Put wordt opgevolgd door zijn assistent Abdullah Abu Zema.

  "Put is niet langer bondscoach van Jordanië. Hij heeft zijn ontslag ingediend, aangezien zijn medische situatie voortdurende rust en behandeling vereist. Hierdoor kan hij zijn taken als bondscoach niet uitoefenen", luidt de mededeling.

  Put herstelt momenteel van twee operaties ten gevolge van een darmkanker die een jaar geleden bij hem werd vastgesteld.

  "De Jordaanse voetbalbond waardeert dat Put duidelijkheid heeft gegeven over zijn gezondheid. We bedanken hem voor zijn transparantie, zijn harde werk en bijdragen. We wensen hem een spoedig en volledig herstel."

  Advocaat: "Op non-actief"

  In een reactie op dit artikel zegt Puts advocaat Kris Masson dat deze berichtgeving niet helemaal klopt. "Paul Put staat op non-actief wegens medische redenen, en dat in gezamenlijk overleg. Normaal gezien zal Put op 28 februari hervatten."