• home
 • video
 • pas verschenen

  De Rycke: "Revival is vooral een mentale kwestie"

  De Antwerp Giants zijn aan een sterke reeks bezig.

  Leo De Rycke, teammanager van de Antwerp Giants, is opgelucht dat coach Roel Moors de trein op de rails heeft gekregen na een moeilijk seizoensbegin. Zowel Europees als in de eigen competitie draaien de Giants op volle toeren.

  De Antwerp Giants namen begin november afscheid van Paul Vervaeck als hoofdcoach na een tegenvallend seizoensbegin. Assistent-coach en ex-speler Roel Moors (foto) nam over en plots begon de machine te draaien met negen zeges in de laatste tien wedstrijden.

  "Niemand had zo'n grote ommekeer verwacht", zegt teammanager De Rycke. "Veel ingrijpende wijzigingen zijn er niet geweest, dat bewijst dat de revival vooral een mentale kwestie is. Moors is een enorme motivator en heeft een grote impact op de groep."

  "De sterkte van deze ploeg ligt vooral in het aanvallend gedeelte. De bal gaat vlot rond en we hebben een ongelooflijk scorend vermogen vanop alle posities. Alle spelers vechten ook voor elkaar."

  De Rycke wil van de Antwerp Giants een echte topploeg maken. "Onze kwalificatie voor de volgende ronde in Europa is belangrijk voor onze jonge spelers, die wedstrijden brengen je toch naar een hoger niveau.  Ook een prijs winnen, zoals de beker, zou het groeiproces enorm versnellen. De bedoeling is om de kern te behouden en systematisch te groeien."

  "Ideaal moment om BC Oostende te ontvangen"

  Vanavond ontvangen de Giants in de eigen Lotto Arena huidig competitieleider BC Oostende. De Rycke gelooft in een overwinning. "We zitten in een goede flow en kijken enorm uit naar het duel. Dat merken we ook in de ticketverkoop. De belangstelling voor het basketbal groeit weer in Antwerpen."

  "Oostende heeft enkele nederlagen geleden de afgelopen weken, maar toch blijft het een machine. Ze kunnen altijd verrassend uit de hoek komen. We zullen een goed niveau moeten halen willen we winnen, maar je kunt het wel een ideaal moment noemen om Oostende te ontvangen."