• home
 • video
 • pas verschenen

  Swansea ontslaat coach Garry Monk

  Garry Monk was sinds februari 2014 trainer van Swansea.

  Swansea heeft zijn trainer en clubicoon Garry Monk ontslagen. De Welshe club is na een één op vijftien weggezakt naar de vijftiende plaats in de Premier League, met slechts één punt voorsprong op een degradatieplaats.

  De 36-jarige Monk is een clubicoon van Swansea. Als centrale verdediger heeft hij tien seizoenen lang de kleuren van Swansea verdedigd. "Het was een zware beslissing om Monk de laan uit te sturen", zegt Swansea-voorzitter Huw Jenkins.

  In februari 2014 begon Monk bij Swansea aan zijn eerste trainersjob, na het ontslag van de Deen Michael Laudrup. Afgelopen seizoen loodste hij de Welshe club naar een mooie achtste plaats. De Engelsman werd daarvoor nog genomineerd voor de titel "Manager van het Jaar".

  Na een goede start van het huidige seizoen, met onder meer overwinningen tegen Manchester United en Newcastle, is Swansea weggegleden naar de buik van het klassement in de Premier League. Van de laatste 11 wedstrijden kon Swansea er amper één winnen en staat de club op een vijftiende plaats.