• home
 • video
 • pas verschenen

  Deroo: "Volleybal is de nationale sport in Polen"

  De Poolse volleybalfans zorgen keer op keer voor een overdonderende sfeer.

  Roeselare was gisteren onder de indruk van de zinderende volleybalsfeer in Polen. "Het is fantastisch om in die indrukwekkende sfeer te spelen", zegt Sam Deroo die ieder weekend proeft van het supportersspektakel in de Poolse competitie.

  Volleybal in Polen staat synoniem voor overdonderende supportersgezangen, fantastische supporters en een indrukwekkende sfeer.

  "Volleybal leeft hier (in Polen) echt wel", vertelt Sam Deroo, die sinds dit seizoen aan de slag is in Polen, bij ZAKSA Kedzierzyn Kozle.

  "Sinds het WK 2014 is volleybal de nationale sport geworden in Polen, dat toen de wereldtitel veroverde. In andere sporten hebben de Polen geen echte uitblinkers, in volleybal spelen ze op een hoog niveau."

  "Dat de Atlas Arena (in Lodz) gisteren 9.000 toeschouwers lokte voor een match tegen Roeselare zegt genoeg. Het is aangenaam om in zo'n sfeer te spelen."

  Vandaag mag Asse-Lennik zich eveneens aan een opwindende avond verwachten in Rzeszow. "Een heel goed team", zegt Deroo (foto). "Maar momenteel kent het team een dipje en is de ziekenboeg goed gevuld."

  Zinderende sfeer gefilmd vanaf bank (Belchatow-Roeselare)

  Geniet van gezangen Poolse fans (Antwerpen-Belchatow)

  2.000 enthousiaste Polen palmen Lotto Arena in (Antwerpen-Belchatow)