• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Erg leuk om te winnen na twee keer tweede plaats"

  Keisse is erg blij met zijn overwinning.

  Iljo Keisse was na zijn zege in de Zesdaagse in de wolken. Na afloop sprak Sporza met hem, maar ook met Jasper De Buyst en Kenny De Ketele. De Ketele was na afloop ontgoocheld met zijn tweede plaats: "Het is geen schande dat we verliezen, maar had toch liever zelf gewonnen."

  Keisse: "Opsteker na vorig jaar"

  "We hebben op het einde toch maar het zekere voor het onzekere genomen, we hadden al een sprint gewonnen, maar ook twee keer verloren", opent Keisse.

  "Wat betekent het na vorig jaar? Ik was niet goed begonnen vorig jaar, maar wel goed geëindigd, Cavendish had net het omgekeerde (foto)."

  "Het is leuk om te winnen en zeker na twee keer tweede te worden. Dat was vrij bitter, dus ben ik blij dat ik gewonnen heb."

  Er waren meerdere cruciale momenten tijdens deze Zesdaagse volgens Keisse. "De eerste dag was heel belangrijk en ook dat ik me heb kunnen herpakken na die val. De finale is natuurlijk altijd belangrijk."

  Tot slot blikt Keisse nog vooruit naar volgend jaar. "Als de mogelijkheid om met Wiggins te rijden zich voordoet, heel graag dan. Het zou erg mooi zijn. Hij heeft me laten weten dat het de bedoeling is om te komen, hij heeft het zelfs beloofd. Met hem weet je nooit. Hij is al eens laatste geworden, maar hij is toch een andere renner geworden sindsdien", besluit Keisse.

  De Ketele: "Ik heb net de Zesdaagse verloren, dat zal vanavond in mijn hoofd zitten"

  Kenny De Ketele moest samen met Gijs Van Hoecke vrede nemen met een tweede plaats en was ontgoocheld achteraf: "Het is geen schande. Michael en Iljo waren al heel de week sterk, maar sinds gisteren kwamen Gijs en ik echt op stoom", zegt De Ketele.

  "We hadden wat overgehouden voor de finale. We begonnen aan de finale met een achterstand van tien punten, maar we zijn erin gevlogen als twee gekken en hebben een schitterende finale gereden."

  "We hebben twee keer Iljo’s doublettes gepareerd met hetzelfde te doen. Als je dat kan, ben je bij de besten. Die aanval op het einde had ik niet meer verwacht. In een fractie van een seconde pakken ze 30-40 meter. We konden niet meer, het was op."

  De Ketele komt ook even terug op de situatie bij de nationale ploeg. "Ik denk dat het uit de context gerukt wordt. Feit is dat we aan een nieuw project moeten beginnen, maar eerlijk gezegd heb ik niet veel zin om er veel over te zeggen."

  "Ik heb net de Zesdaagse van Gent verloren, dat is het enige dat vanavond in mijn hoofd zit. Tegen twee renners uit de World Tour is dat geen schande. Ik had natuurlijk liever zelf gewonnen. Mijn benen voelden goed aan en Gijs was super. We rijden heel graag samen. Misschien is de zege voor volgend jaar", eindigt De Ketele.

  De Buyst: "Je wint als koppel en je verliest als koppel"

  Ook Jasper De Buyst kon na afloop zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken steken. "Het is jammer. Ik heb hier twee jaar op rij gewonnen. In mijn droom ging ik dit niet afgeven. Jammer dat het nu wel moest."

  De Buyst liet zich afgelopen week kritisch uit over de samenstelling van de koppels. Zo vond hij het niet eerlijk dat Keisse en Mørkøv gekoppeld werden en hij aan Otto Vergaerde.

  "Uiteraard is Mørkøv een heel sterke renner, maar ik denk dat we hier als koppel aan zijn begonnen en je wint als koppel en je verliest als koppel. En daar wens ik me bij te houden."

  "Iedereen heeft zijn moeilijke momenten en dagen, ook ik. En dan moet je mekaar er doorheen sleuren. Zowel fysiek als mentaal."

  "Gisteren toen we op twee punten kwamen, geloofde ik er helemaal in dat we het vandaag konden afmaken en mijn derde overwinning konden behalen. In de eerste puntenkoers had Otto een moment van zwakte en zijn ze er voorbij gereden, maar dat heeft hij heel goed hersteld in een schitterende finale", besluit De Buyst.