• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Spanje in een dipje? Laat me niet lachen"

  Marc Wilmots: "Niemand wil zijn plaatsje afstaan."

  Bondscoach Marc Wilmots verwacht morgen een match "op hoog niveau", al vreest hij ook wel "dat het een gesloten wedstrijd zal worden". Wilmots kwam op zijn persconferentie ook terug op het akkefietje met Thomas Vermaelen.

  Marc Wilmots beseft dat Spanje nog een trapje hoger staat dan Italië, het land dat België vrijdag nog met 3-1 wegzette. "Wie zegt dat Spanje in een dipje zit, doet me lachen."

  "Spanje is de nummer 6 van de wereld en heeft drie grote toernooien in zes jaar tijd gewonnen. Op het vorige WK ging het gewoon mis in de groepsfase door individuele fouten."

  "Wijzelf spelen om te winnen, maar moeten ook niet blind onnodige risico's nemen. Ik denk dat het een match van hoog niveau wordt, maar ook een gesloten match. De winnaar zal de ploeg zijn die het best van de fouten van de ander profiteert."

  Wilmots wou opnieuw niets lossen over zijn startelf, maar het lijkt duidelijk dat in vergelijking met vrijdag Vermaelen, Meunier, Dembélé en Benteke speelgelegenheid zullen krijgen. "Maar mijn spelers hebben honger en niemand wil zijn plaatsje afstaan."

  "Het wordt ook koffiedik kijken wie er voor Spanje zal spelen. Het is niet denkbeeldig dat ze hun hele ploeg door elkaar halen, want komend weekend staat Real-Barcelona op het programma."

  "Ik begrijp dat Vermaelen ontgoocheld is"

  Thomas Vermaelen had tegen Italië al op speelminuten gehoopt, maar uiteindelijk kwam hij niet in actie. Dat leverde een verhitte discussie op tussen Vermaelen en de bondscoach, voor het oog van de fotografen.

  "Ik had Thomas gevraagd om zich klaar te maken om in te vallen, want Vertonghen had een beetje last. Maar uiteindelijk heeft Jan de match toch uitgespeeld. Thomas heeft zich dus een halfuur opgewarmd zonder te mogen spelen. Ik begrijp dat hij daarover ontgoocheld is, dat is normaal."

  Foto's van de discussie tussen Wilmots en Vermaelen