• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw: "Het EK zal zeker en vast in Frankrijk plaatsvinden"

  Löw is ervan overtuigd dat het EK in Frankrijk zal blijven.

  Ondanks de dodelijke aanslagen in Parijs zal het EK van volgende zomer in Frankrijk blijven. Dat is alvast de mening van Duits bondscoach Joachim Löw. "Wat er gebeurd is in Parijs is iets dat overal had kunnen gebeuren", zegt hij. Dinsdag speelt Duitsland een vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland.

  "Ik ben er zeker van dat de Franse overheid en veiligheidsmensen er alles aan zullen doen om de veiligheid te garanderen", opent Löw.

  "Het is belachelijk dat we nu volop beginnen praten over mogelijke alternatieve landen. We gaan ervan uit dat EURO 2016 in Frankrijk zal doorgaan en dat er alles aan gedaan zal worden om dat toernooi te beveiligen."

  "De wedstrijd tegen Nederland is een symbool van vrijheid en democratie"

  De wedstrijd tussen Nederland en Duitsland van dinsdagavond zal volgens Löw in het teken staan van vrijheid en democratie: "We moeten tonen dat de wereld achter Frankrijk staat."

  "De wedstrijd is een duidelijk symbool van vrijheid en democratie, eenheid, sympathie en rouw voor onze Franse vrienden. Onze gedachten zullen bij de families en vrienden van de slachtoffers zijn."

  "De rivaliteit met de Nederlanders verdwijnt uiteraard naar de achtergrond. De wedstrijd zal symbool staan voor heel wat waarden."

  Eerst was er nog onzekerheid of het duel al dan niet doorging, maar die twijfel is verdwenen: "Eerst vroegen we ons af hoe we in deze staat van shock een wedstrijd konden spelen, maar nu hebben we samen met de spelers beslist dat we via deze wedstrijd een signaal willen sturen", besluit Löw.

  Extra veiligheidsmaatregelen voor Duitsland-Nederland

  De beveiliging rond het Nederlands elftal is opgeschroefd voor de wedstrijd. Zo werd de spelersbus door een aantal motoragenten begeleid naar het hotel in Hannover.

  Rond het spelershotel van de Duitsers zijn de wegen maandag afgesloten door de politie. Het hotel zou voor aankomst van de wereldkampioenen eerst met speurhonden zijn doorzocht.