• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschamps: "Blauw, wit en rood met nog meer trots uitdragen"

  Didier Deschamps kreeg een ruiker in de Franse kleuren.

  De oefeninterland Engeland-Frankrijk van morgen belooft een emotionele gebeurtenis te worden. Op de persconferentie aan de vooravond tonen bondscoach Didier Deschamps en aanvoerder Hugo Lloris zich strijdvaardig. "Het wordt een mooi moment van solidariteit, maar ook een kans om karakter te tonen."

  De Franse nationale ploeg was afgelopen vrijdag een van de doelwitten van de terroristen bij de aanslagen in Parijs. "Eerst vroegen we ons af of we morgen wel zouden moeten spelen tegen Engeland, maar de voorzitter van de voetbalbond heeft ons overtuigd om toch te spelen", zegt Hugo Lloris.

  "Het is een ideale gelegenheid om Frankrijk te verdedigen. Dat is morgen belangrijker dan het Franse voetbal."

  "Dinsdag wordt een mooi moment van solidariteit. De voorbije drie dagen waren dramatisch. We hebben samen gerouwd. In de match tegen Engeland kunnen we tonen dat we karakter hebben."

  Ook bondscoach Didier Deschamps vindt dat er voor zijn spelers veel op het spel staat. "We moeten de kleuren blauw, wit en rood met nog meer trots dan anders uitdragen."

  "Het wordt emotioneel, maar we zijn verplicht om toch het beste van onszelf te geven."

  Diarra en Griezmann blijven bij groep: "Eendrachtig tegen de horror"

  Voor Lassana Diarra en Antoine Griezmann waren de voorbije dagen nog een stuk emotioneler. De eerste verloor zijn nicht bij een van de aanslagen, de tweede zag zijn zus aan het ergste ontsnappen bij het drama in de Bataclan. Beide spelers bleven wel gewoon bij de nationale ploeg.

  "In dit klimaat van terreur is het belangrijk dat zij die de diversiteit van dit land vertegenwoordigen eendrachtig blijven tegen deze horror, die geen kleur of religie heeft", zegt Deschamps. "We hebben de voorbije dagen veel met Lassana gepraat. Het is geruststellend voor iedereen dat hij er nog bij is."