• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Courtois: "Wil begin december weer fit zijn"

  Courtois maakt van zijn blessure gebruik om zus Valerie aan te moedigen.

  Opvallende gast gisteren tijdens de match van de Yellow Tigers: de revaliderende Thibaut Courtois kwam zus Valerie aanvuren. "Ik zal zeker nog twee maanden out zijn", vertelde onze nationale doelman aan de RTBF.

  Thibaut Courtois blesseerde zich drie weken geleden op training bij Chelsea. De Sportman van het Jaar lag prompt op de operatietafel waar zijn rechterknie onder handen genomen werd.

  "Ik heb het er moeilijk mee dat ik mijn ploegmaten nu niet kan bijstaan op het veld", vertelt Courtois aan de RTBF. "Chelsea (14e in de stand) zit in een moeilijke periode."

  "In de Champions League tegen Porto speelden we wel goed, maar dat volstond niet voor de zege. We boeken progressie, zaterdag moet er absoluut gewonnen worden (tegen Southampton, red)."

  "Ik hoop dat Chelsea na de interlandbreak een serie kan neerzetten. Er volgen wel enkele lastige partijen (onder meer tegen Liverpool). We zullen dus een tandje hoger moeten schakelen."

  "Wanneer ik speelklaar zal zijn? Begin december, als alles goed gaat. Maar als er complicaties optreden, zal ik mijn revalidatie rustiger moeten aanpakken."