• home
 • video
 • pas verschenen

  Odoi: "Het was er echt over wat ik vroeger tegen De Bruyne riep"

  Van Jan Mulder die plezier heeft in de nederlagen van Mourinho en zich ergert aan Standard-voorzitter Venanzi, over Dennis Odoi die De Bruyne vroeger stevig intimideerde, tot hoe ontwijk ik een vraag à la Dries Mertens. Wij verzamelden enkele opvallende en leuke fragmenten uit de Extra Time van gisteravond.

  Mulder: "Standard-voorzitter moet zelf opstappen"

  De malaise de voorbije week/weken bij Standard heeft Jan Mulder getroffen. Voor de Nederlander heeft de nieuwe voorzitter Bruno Venanzi boter op zijn hoofd.

  "Ik heb geen leedvermaak, maar die man kijkt naar het voetbalveld en zijn Standard dat verliest, alsof hij water ziet branden. Maar nee. Wat er nu gebeurt, komt door hem en zijn voorganger. Het hele beleid bij Standard moet op de schop. Na wat hij vorige week vertelde over die omkoopzaak, is Venanzi echt niet geschikt om zo'n schitterende club te leiden. Ik kan me er echt aan ergeren."

  Mulder over Mourinho en zijn dochter: "She needs defense as well"

  Jan Mulder had zaterdag met verbijstering naar Everton-Chelsea gekeken: "De vaststelling was dat Everton als een deskundige professionele ploeg speelt en Chelsea met bij elkaar geharkte mensen. Het is een raadsel als je ze ziet voetballen. En vooral de defensie is een probleem aan het worden." Een verwijzing naar de diepe decolleté van de dochter van Chelsea-coach Mourinho kon niet ontbreken.

  Waarna Mulder het proces maakte van Mourinho: "Je ziet de aftakeling van wat niet goed kon blijven gaan. Het regime van die alleenheerser die alles denkt te kunnen doen, te beginnen met het wegsturen van dokter Eva om een stuitende reden. Alleen je macht uitstralen: Falcao kopen om Van Gaal een hak te zetten. "Ik zal hem wel even goed laten spelen"."

  Odoi: "Heb vroeger vanalles geroepen naar De Bruyne"

  Odoi heeft jaren geleden, toen Kevin De Bruyne nog bij Genk zat, vaak tegen de duurste Belg (nu bij City) gespeeld: "Ik heb vaak goeie wedstrijden gespeeld tegen Genk in het algemeen, maar ik denk niet dat de De Bruyne van toen dezelfde speler is als de De Bruyne van nu."

  Odoi had zelf nog een anekdote in petto: "Ik kende Kevin helemaal niet, maar ik riep vanalles naar hem voor een wedstrijd. Dat was echt niet normaal en was er soms echt over. Er was ook geen enkele reden voor. Nu doe ik dat niet meer. Ik ben iets volwassener geworden."

  Dries Mertens ontwijkt professioneel de vraag van Filip Joos

  Na Cyprus-België wou Filip Joos van Rode Duivel Dries Mertens wel eens weten of hij de elf van Club Brugge kent, donderdag tegenstander van zijn team Napoli in de Europa League. Mertens wast dat varkentje volgens de principes van de professionele mediatraining. De twee kunnen er hartelijk om lachen.

  De keek op de week van Filip Joos: