• home
 • video
 • pas verschenen

  Reviewcommissie laat Tielemans, Vazquez en Emond vervolgen

  Emond ging zondag iets te wild in op Mijat Maric.

  De Reviewcommissie van de Belgische Voetbalbond roept Youri Tielemans, Victor Vazquez en Renaud Emond op het matje na het bekijken van de televisiebeelden. In Extra Time lieten onze analisten hun licht schijnen op hun overtredingen. Bekijk hierboven hun mening en de overtredingen.

  Over Renaud Emond:

  • De Vlieger: "Die overtreding kan ik enkel maar oerdom noemen. Toch vind ik een gele kaart oké. Als Reviewcommissie zou ik hem niet oproepen."
  • Joos: "Hij denkt waarschijnlijk: "Ik ben hier nieuw, ik moet me bewijzen." Maar dat doet hij helemaal op de verkeerde manier."
  • Odoi: "Het zag er gevaarlijker uit dan het was. Ik denk wel dat hij echt beseft dat hij Maric niet zal raken."

  Over Youri Tielemans:

  • Joos: "Zijn overtreding doet me heel erg denken aan Musona tegen Anderlecht. Die ging toen ook niet vol door, maar kreeg wel een schorsing van drie weken. Maar wat ik vooral gek vind bij Tielemans, is dat hij met zijn andere been ook nog eens trapt op Ndidi trapt. Waarom?"
  • Mulder: "Je kan wel zeggen dat hij een sympathieke kerel is en dat Tielemans normaal zo niet is. Maar dat hij met zijn andere been nog eens op Ndidi trapt, zou geen enkele speler mogen doen. Dit is duidelijk een rode kaart."

  Over Victor Vazquez:

  • De Vlieger: "De scheidsrechter staat op twee meter van de fase en heeft perfect gezien wat er gebeurd is. Ik vind dat we de Reviewcommissie moeten gebruiken voor zaken die niet opgemerkt zijn of verkeerd ingeschat werden."
  • Mulder: "Waarom reageert Vazquez zo? Die speler van Moeskroen-Péruwelz doet vervelend en zou ook op het matje moeten worden geroepen."