• home
 • video
 • pas verschenen

  Rob Peeters mist Vegas door ziekte, maar verlengt contract

  In Las Vegas zal Rob Peeters niet door het veld ploeteren.

  Rob Peeters zal er niet bij zijn tijdens de eerste Wereldbekercross van het seizoen in Las Vegas. De renner van Vastgoedservice moet afhaken wegens ziekte. "Dit is heel vervelend", reageert een ontgoochelde Peeters, die zijn contract wel heeft verlengd.

  De renners van Vastgoedservice-Golden Palace namen vandaag, net als de renners van Sunweb-Napoleon Games, de vlucht naar Las Vegas (VS). Daar wordt woensdag de eerste manche van de Wereldbeker veldrijden gereden.

  Een belangrijke afwezige op die vlucht was Rob Peeters. "Rob voelde zich niet fit", zegt dokter Jens Demanet. "Nader onderzoek bracht een bacteriële bronchitis aan het licht."

  "Na overleg werd beslist af te zien van deelname aan de wedstrijd in Las Vegas, vooral omdat een langdurige vliegtuigreis het risico op evolutie naar een longontsteking verhoogt. We willen de verdere seizoensstart van de renner niet in het gedrang brengen."

  Peeters zelf reageerde teleurgesteld. "Ik kende een perfecte zomer en was gebrand op een goede prestatie in de VS. Maar ik mag en kan geen risico nemen met het oog op de rest van het seizoen."

  Toch nog goed nieuws voor Peeters

  Het was niet alleen kommer en kwel deze week voor Rob Peeters, want de 30-jarige renner heeft zijn contract bij Vastgoedservice-Golden Palace met twee seizoenen verlengd. Peeters blijft zo zeker tot eind 2017 aan boord.

  "Ik was erbij toen het team van start ging", aldus Peeters. "Ik heb het team progressie zien maken, maar ik was er ook bij toen het iets minder ging. Ik voel me ook meer dan gewoon een renner binnen het team. Ik word bij bepaalde beslissingen gehoord en betrokken, en dat voelt goed aan."