• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweevoudig olympisch kampioen Raich stopt ermee

  Benjamin Raich in actie.

  De Oostenrijkse alpineskiër Benjamin Raich (37) heeft vandaag op een persconferentie zijn afscheid aangekondigd. Hij is naar eigen zeggen nog steeds fit, maar kan zich niet meer opladen om sportieve doelen te bereiken. "Dit is een absoluut minimum als je aan de top wil meedraaien", zegt Raich.

  Raich kende het hoogtepunt van zijn carrière op de Winterspelen van 2006 in Turijn. Daar won hij goud op de slalom en de reuzenslalom. Vier jaar eerder won hij al brons op de slalom en combiné in Salt Lake City.

  In totaal won de Oostenrijker 36 wereldbekermanches, de algemene wereldbeker van 2006 en werd hij drie keer wereldkampioen. De laatste jaren was het vet echter van de soep en bleven de resultaten uit.