• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Beslis zondag pas of Benteke start"

  Marc Wilmots wil nog niet in zijn aanvallende kaarten laten kijken.

  De Rode Duivels zullen in Cyprus met twee dingen moeten afrekenen: de warmte en een stugge tegenstander. Voor het tweede is Marc Wilmots meer op zijn hoede dan voor het eerste. "We moeten denken dat we tegen Brazilië spelen."

  Als Wales morgen Israël verslaat en België wint in Cyprus, dan is de kwalificatie - met nog een match tegen Andorra in het verschiet - zo goed als binnen voor de Rode Duivels.

  "Ik ben meer op mijn hoede voor het mentale aspect dan voor de warmte, want daar hebben we al ervaring mee vanop het WK", zegt Marc Wilmots.

  "We mogen niet denken dat Cyprus een kleine tegenstander is. We moeten denken dat we tegen Brazilië spelen. We zullen geduld moeten hebben en de tegenstander moe moeten maken."

  "Ik zie twee manieren om het stugge blok te ontgrendelen. Ofwel met infiltraties vanuit het middenveld ofwel met backs die hoger meegaan. Al moeten we wel opletten voor de counter."

  Christian Benteke werd in ieder geval volledig fit verklaard. "Maar dat betekent niet dat hij mijn eerste keuze is in de spits. Daar beslis ik pas morgen over."

  "Elk land kan vechten in Europa, elk land kan een blok optrekken"

  De prestatie tegen Bosnië werd in de Belgische media niet door iedereen op applaus onthaald. De bondscoach, lichtjes geërgerd, maakt een kanttekening.

  "Ik ken het spel van de media. Sommigen denken dat we de beste van de wereld zijn. Soms zijn we te arrogant. Italië wint ook maar met 1-0 tegen Malta. Nederland verliest zelfs tegen IJsland. Er zijn geen kleine ploegen meer in Europa. Iedereen kan vechten, iedereen kan een blok optrekken."