• home
 • video
 • pas verschenen

  Golfer Thomas Pieters: "Er komen nog zeges aan, geduld"

  Thomas Pieters wil nog veel winnen.

  Thomas Pieters heeft vorig weekend in Praag zijn eerste manche op de European Tour gewonnen. De 23-jarige wil de Belgische golfliefhebbers nog heel wat mooie momenten bezorgen. "Ook in Rio."

  Sporza had vandaag een uitgebreide babbel met Thomas Pieters, de glimlach na zijn zege van vorig weekend was nog niet van zijn gezicht.

  "Het was een kinderdroom die uitkwam. Ik was zondag binnenin wel heel nerveus omdat het een groot moment was. Het werd extra speciaal omdat mijn familie erbij was."

  "De overwinning draag ik echt op aan mijn grootvader, die recentelijk overleden is. Toen het slecht met hem ging, klikte het ook mentaal niet bij mij en dat maakte het moeilijk om te spelen. Nu is de rust terug."

  "Het liep ook echt uitstekend in Tsjechië. Alles viel juist, elke bal botste de juiste kant uit en de putts gingen erin. Van zulke weken droom je. Het feestje achteraf was wel mager, want ik was helemaal op. Ik moest zelfs enkele dagen bekomen."

  Mogen we nog meer zeges verwachten? "Heel zeker, mijn instelling is dat ik elk toernooi probeer te winnen. Er komt zeker nog meer, nog even geduld."

  "Medaillekans op de Spelen"

  Op de Olympische Spelen in Rio staat golf straks op het menu. Pieters kijkt er al reikhalzend naar uit.

  "Het wordt heel tof om daaraan deel te nemen. Het ziet er voor de kwalificatie heel goed uit voor Nicolas Colsaerts en mezelf. En eigenlijk kunnen we daar ook in de medailles eindigen."

  De band tussen Nicolas Colsaerts en Thomas Pieters is uitstekend. "Hij liep na mijn zege in Tsjechië meteen de green op met een fles champagne. Ik was heel blij dat hij er was en hopelijk kunnen we er een traditie van maken om met champagne op de green te komen en zo elkaars zeges te vieren;"

  "Ik zie Nicolas toch als een mentor en nu wil ik op mijn beurt een voorbeeld zijn voor de jeugd. Het voelt wel een beetje raar om vaandeldrager te zijn, want het is alsof ik gisteren zelf nog een kind was."