• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "In elke cross meedoen voor de zege"

  Op het WK gaat Mathieu van der Poel zijn "stinkende best" doen.

  Het veldritseizoen staat voor de deur. Een geblesseerde Mathieu van der Poel (20) doet zijn plannen uit de doeken. "Ik rijd elke klassementscross", belooft de wereldkampioen, die in Zolder zijn titel wil verlengen. "Het WK wordt de moeilijkste wedstrijd van het seizoen."

  Mathieu van der Poel heeft kopzorgen. De wereldkampioen liep vorige week een knieblessure op in de Ronde van de Toekomst.

  Strompelend kwam de BKCP-renner het podium op tijdens de ploegvoorstelling in Antwerpen. Hij moet nog zeker tot dinsdag rusten.

  Van der Poel: "Uiteindelijk zal ik twee weken niet gekoerst hebben. Dat is uiteraard geen goede voorbereiding op die eerste Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas op 16 september."

  "Ik was in goede vorm tijdens de Ronde van de Toekomst, maar als je twee weken niet traint, loop je wel wat achterstand op. Ik zal blij zijn als ik in Las Vegas niet te veel punten in de Wereldbeker verlies en in de top 10 kan eindigen."

  "Stinkende best doen op WK"

  Mathieu van der Poel wil dit jaar vooral regelmatiger prestaties neerzetten. "Ik doe in tegenstelling tot vorig jaar mee aan alle klassementscrossen. Ik wil die regenboogtrui alle eer aandoen en overal starten", vertelt de jonge Nederlander.

  "De ambitie is groot: ik wil in elke cross meedoen voor de zege, regelmatiger presteren. Vorig jaar had ik een dipje in enkele wedstrijden."

  "Dit jaar heb ik minder gekoerst op de weg om overal top te zijn in de cross. Ik heb er zin in en kijk uit naar de start van het seizoen."

  Hoeveel crossen Van der Poel wil winnen zegt hij niet. "Ik wil me daar niet op vastpinnen. Gewoon goed scoren."

  "Het WK in Zolder? Uiteraard wil ik mijn wereldtitel verlengen. Ik heb nu die trui om mijn schouders. Ik wil die graag nog eens dragen."

  "Het wordt de moeilijkste wedstrijd van het seizoen, maar ik ga wel mijn "stinkende best" doen om mijn titel te verlengen."

  Mooi, Van Aert wenst Van der Poel beterschap

  De BKCP-ploeg voor het nieuwe seizoen