• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerpen haalt ervaren coach Dardenne in huis

  Alain Dardenne: "De ambities lijken me realistisch."

  Alain Dardenne (57) staat komend seizoen aan het roer van volleybalclub Antwerpen. De coach moet het team uit de havenstad naar de vierde plaats loodsen. "Het plezier staat voorop. We willen de supporters entertainen met goed volleybal", legt Dardenne uit.

  Alain Dardenne is een ervaren rot. In eigen land coachte hij onder meer Torhout, Menen en Lennik. Met de Franse club Beauvais speelde Dardenne Champions League.

  "Het is een eer als een topclub als Antwerpen komt aankloppen", vertelt Dardenne bij zijn aanstelling. "De lichtjes voorzichtige ambities (top 4 en een Europees ticket, red) lijken me realistisch."

  "We gaan een nieuwe ploeg moeten bouwen. We hebben al degelijke spelers in huis gehaald. Het plezier staat voorop. We willen de supporters entertainen met goed volleybal."

  Eind oktober begint Antwerpen de competitie in eigen huis tegen Zoersel.

  Dardenne: "Een eer als een topploeg als Antwerpen komt aankloppen"

  Ex-coach: "Dardenne is juiste man op juiste plaats"

  Geert Verreth maakt bij Antwerpen plaats voor de komst van Alain Dardenne. "Ik richt mijn pijlen nu op de jeugd", zegt de coach. "Zo mogelijk nog een grotere uitdaging dan de eerste ploeg."

  Nieuwkomer Cox: "Veel speelkansen in Antwerpen"

  Jolan Cox (24) is een van de nieuwkomers op het parket van Topvolley Antwerpen. De hoofdaanvaller maakt de overstap van Menen om weer in eigen streek te spelen.

  Przybyla: "Antwerpen is een mooie stad en de Belgische competitie wordt steeds sterker"

  Ook de 24-jarige Poolse middenblokker Mateusz Przybyla (2,08 meter). "Ik ben hier om de competitie te winnen", zegt hij onomwonden.

  Depovere: "Veel spelen in mijn derde jaar"

  Sander Depovere staat voor zijn derde seizoen in Antwerpen. Dit moet het jaar van de doorbraak worden voor de 20-jarige spelverdeler.

  Georg Klein: "Was tijd om buiten Duitsland te spelen"

  De Duitse international Georg Klein, vorig seizoen bij subtopper Düren in de Bundesliga, heeft een overeenkomst voor één seizoen getekend in Antwerpen.