• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk wil schitteren: "Play-off I of misschien zelfs vierde titel"

  Houben: "Als we drie keer kampioen kunnen worden, kan dat ook een vierde keer."

  Racing Genk wil de teleurstellende prestaties van vorig seizoen vergeten en heeft pittige ambities. "Het wordt tijd dat er een nieuwe wind door de club waait", zegt voorzitter Herbert Houben op de ploegvoorstelling.

  Racing Genk greep afgelopen seizoen met 7 nederlagen en 10 puntendelingen naast een ticket voor play-off I. Zelfs via play-off II konden ze geen Europees avontuur afdwingen. Een wanprestatie die het Genkse bestuur zo snel mogelijk wil uitwissen.

  "We moeten het met onze club over een andere boeg gooien, met andere woorden wij moeten terug naar onze basiswaarden: meer discipline, meer respect, meer teamspirit en meer sportieve vechtlust. Het is hoog tijd dat er een nieuwe wind door de club waait."

  Het bestuur deed alvast zijn duit in het zakje door Peter Maes als trainer aan te trekken en met de transfers van Igor De Camargo en Yoni Buyens. "Nu hebben we een trainer die onze doelstellingen kan waarmaken. Op korte termijn gaan we ons ook offensief versterken."

  "Play-off I is onze doelstelling en de beker is nog steeds de snelste weg naar Europees voetbal", zegt Houben. "En misschien moeten wij nog hoger mikken, wants als je drie keer kampioen kunt worden, kan dat ook een vierde keer."

  Janssens: "Nog veel werk om het bouwwerk af te krijgen"

  Ook algemeen directeur Patrick Janssens is klaar voor het nieuwe seizoen. Hij heeft een jaar gehad om een nieuw project op poten te zetten. "De eerste leermomenten zijn voorbij. We hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan de sportieve staf. De fundamenten zijn gelegd, maar er is wel nog wat werk om het bouwwerk af te krijgen."

  "De sfeer is in elk geval volledig anders dan een jaar geleden. Vorig jaar was het crisis na enkele wedstrijden, maar nu is het voor veel mensen weer aangenamer om naar de club te komen. Er hangt een goede sfeer en dat moeten we voortzetten binnen de competitie", zegt Janssens.

  "Genk is verwend omdat we jaren na elkaar een hoog niveau hebben gehaald. Dat moeten nu opnieuw proberen bereiken. Als we volgend seizoen opnieuw Europees voetbal halen, dan zal dat het resultaat zijn van het harde werk van veel mensen."

  "We moeten de ambities hebben, maar we mogen ons niet vastpinnen op de noodzaak om een vierde titel te pakken. Er zal in elk geval nog nieuw talent bijkomen en daar zijn we druk mee bezig."

  Maes: "Genk heeft opnieuw honger om er iets van te maken"

  "Genk heeft de doelstelling om beter te doen dan vorig jaar", zegt coach Peter Maes. "Ik heb steeds targets nodig om me volledig te gooien en ik heb dat hier weer gevonden."

  "Ik voel honger in alle gelederen. Het is aan mij om dat aan te wakkeren en opnieuw een klimaat te scheppen dat we elke week vechten voor resultaten."

  "De Camargo en Buyens zijn belangrijke pionnen in de kleedkamer. De klemtoon ligt op de arbeid en Genk opnieuw in de juiste richting te zetten. Daar zijn we goed mee bezig, maar de resultaten moeten nog volgen. Genk moet eigenlijk altijd mee kunnen strijden voor de prijzen."