• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benteke kan Genk 5,5 miljoen euro opleveren

  Na drie seizoenen lijkt Benteke Aston Villa te verlaten.

  Het lijkt erop dat Christian Benteke heel binnenkort tekent bij Liverpool. De mogelijke recordtransfer kan Genk nog een aardig centje opleveren omdat de Limburgers recht hebben op vijftien procent van zijn meerwaarde.

  Benteke heeft een opstapclausule van 46,2 miljoen euro in zijn contract bij Aston Villa staan. Liverpool verkocht onlangs Raheem Sterling aan Manchester City voor 68 miljoen euro en is bereid om een groot deel van die som te investeren in de Rode Duivel.

  Racing Genk zou ook een serieus graantje meepikken als de transfer er effectief komt. Bij de verkoop van Benteke aan Aston Villa in 2012 bedong Genk vijftien procent van de meerwaarde bij een eventuele doorverkoop.

  Aangezien Benteke destijds tien miljoen euro kostte, mag Genk dus vijftien procent van 36,2 miljoen euro verwachten: 5,43 miljoen euro.

  Benteke zou met zijn 46,2 miljoen euro de duurste Belgische voetballer aller tijden worden. Chelsea betaalde in 2012 40 miljoen euro voor Eden Hazard en Zenit legde dezelfde som op tafel voor Axel Witsel.

  Bij Liverpool kan Benteke ploegmaat worden van Rode Duivels Simon Mignolet en Divock Origi.