• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De mooiste van Gert Steegmans: baas op de Champs-Elysées

  Gert Steegmans is iedereen te snel af in Parijs.

  Gert Steegmans heeft in zijn carrière een rist zeges geboekt. De slotetappe van de Tour in 2008 staat met stip op 1. Een jaar eerder sprintte Steegmans ook naar de bloemen in Gent.

  De knapste overwinningen van Gert Steegmans

  27 juli 2008: Verbluffende sprint op de Champs-Elysées

  Quick-Step neemt vol het initiatief in de slotrit van de Tour en trekt het peloton op een lint. Gert Steegmans komt met een indrukwekkende versnelling uit het wiel van Steven De Jongh en houdt magistraal stand tot de finish. De enige Belgische ritzege in de Tour van 2008.

  9 juli 2007: Steegmans wint Tourrit in Gent

  In de Tourrit van 2007 met aankomst in Gent trekt Gert Steegmans de spurt aan voor zijn kopman Tom Boonen, maar Steegmans wint zelf.

  11 maart 2008: Parijs-Nice

  In 2008 kraait Gert Steegmans twee keer victorie in Parijs-Nice. De eerste rit wint hij met twee tellen voorsprong op de concurrentie. In de tweede etappe houdt Steegmans Thor Hushovd af.

  16 maart 2011: Nokere Koerse

  De laatste jaren moet Gert Steegmans tevreden zijn met ereplaatsen. Op de kasseien van de Nokereberg kan hij toch nog een keer een wedstrijd winnen.

  29 juni 2014: Steegmans: "Geflikt door eigen ploeg"

  Na het Belgisch kampioenschap in Wielsbeke is Gert Steegmans woedend. De Quick-Step-renner voelt zich bestolen door zijn ploeg. Steegmans zat mee vooraan, maar zijn team reed het gat dicht.