• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sunderland en Southampton halen een Nederlander

  Clasie is een aanwinst bij Southampton.

  Jordy Clasie en Jermain Lens hebben een toekomst in Engeland. Aanvaller Lens gaat bij Sundeland aan de slag en middenvelder Clasie bij Southampton. Ze gaan dus allebei in het rood-wit spelen en we vinden nog een parallel: ze zien allebei een Nederlandse ex-coach terug.

  Jermain Lens maakt de overstap van Dinamo Kiev naar Sunderland. Daar kan hij opnieuw samenwerken met Dick Advocaat, die ook al bij AZ en PSV op Lens rekende. Hij zou Sunderland zo'n 11 miljoen euro gekost hebben.

  Ook Southampton-coach Ronald Koeman speurde bij zijn ex-discipelen naar versterking. Hij kwam uit bij Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie. Die moet de leemte invullen die Morgan Schneiderlin, vertrokken naar Manchester United, achterliet. Koeman werkte al bij Feyernoord samen met Clasie, die om en bij de 10 miljoen euro kostte.

  Tweets