• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Ik heb nog niet met Cavendish gesproken over een contract"

  Door de afwezigheid van Marcel Kittel leek Mark Cavendish in deze Tour zijn blazoen van snelste sprinter wat te kunnen oppoetsen, maar André Greipel weigert mee te werken aan dat scenario. "Maar nu al zeggen dat het rijk van Cavendish ten einde is, zou te brutaal zijn", oordeelt Etixx-Quick Step-manager Patrick Lefevere.

  Patrick Lefevere analyseerde bij Sporza nog eens de sprintnederlaag van Mark Cavendish gisteren in Amiens. "We moesten onderweg twee heren dienen: de leider (Martin) en een spurter (Cavendish)", legt Lefevere uit.

  "We zaten ook iets te vroeg op kop. Maar we hadden misschien iets meer moeten profiteren van de nervositeit van de klassementsploegen."

  "In de sprint verloor Cavendish dan het wiel van Renshaw. Waarschijnlijk schoot hij in paniek toen Kristoff vroeg aanging, want Cavendish weet hoe sterk Kristoff is. Maar gisteren werd nog eens duidelijk dat je uit het wiel moet komen, liefst zo laat mogelijk."

  Lefevere strooide wel met complimentjes naar dagwinnaar André Greipel. "Ik zeg het al een heel seizoen: deze Greipel is niet dezelfde renner als die van vorig jaar."

  "Hij is veel scherper. En als hij wint, is het verschil met de tweede groot. Ik dacht zelfs even dat hij einde contract was", lacht Lefevere.

  "Nu al zeggen dat het rijk van Cavendish ten einde is, is te brutaal"

  Wie wel einde contract is, is Mark Cavendish. "Cavendish zegt nog altijd dat hij bij ons wil blijven, maar we zien wel", geeft Lefevere aan. "Wat ik al met hem besproken heb? Niets. Of dat nog in deze Tour zal gebeuren? Dat mag. Op de tweede rustdag wordt er veel gepraat."

  Denkt Lefevere dan niet dat duidelijkheid over zijn toekomst bevrijdend zou kunnen werken voor Cavendish? "Dat weet ik niet", klinkt het.

  "Maar ik weiger te geloven dat hij over de top van zijn kunnen is. Na amper zes dagen Cavendish al opgeven, is te gemakkelijk. We gaan met hem door tot in Parijs. En de waarde van die slotetappe telt dubbel."

  "Nu al zeggen dat het rijk van Cavendish ten einde is, is te brutaal", geeft Lefevere nog eens aan. "Hij is tegenwoordig misschien iets minder snel geprikkeld dan vroeger, maar ik zie die momenten van agressiviteit nog altijd."