• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "De angst bij Cavendish"

  Voor de sprinters diende zich op weg naar Amiens een tweede kans aan. Net als in Neeltje Jans weet André Greipel het werk van zijn gangmakers af te maken. Bij Mark Cavendish daarentegen sluipt de angst erin. Dat is de conclusie van Michel Wuyts na rit 5.

  "Mijn moment van de dag? De verbazing op de gezichten van de sprintloodsen wanneer ze achteromkijken en zien dat hun kopman niet in hun wiel zit."

  "Renshaw kijkt achterom en mist Cavendish. Je ziet duidelijk dat de angst erin sluipt bij Cavendish doordat hij naast de zege gegrepen heeft in Neeltje Jans. En dat hoopt zich op. De volgende dagen wordt dat een probleem als er nog mogelijkheden komen tot een sprint."

  Geen enkele trein steekt er bovenuit

  "In tegenstelling tot andere jaren steekt er in deze Tour geen enkele trein bovenuit. Dat heeft vaak te maken met het zelfvertrouwen van de - al dan niet - afwerker. Ik denk ook dat het niveau van de sprints lager is dan dat van de vorige jaren."

  "Morgen wordt het een heel ander gedoe. Ik denk dat Sagan wel eens zou kunnen winnen, want die rijdt verbluffend sterk."