• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Je kunt maar beter ingrijpen"

  Na de zware valpartij werd de koers even geneutraliseerd.

  Ook de etappe op weg naar de Muur van Hoei zal nog even blijven plakken in het geheugen. Wij vroegen onze commentator Michel Wuyts naar zijn moment van de dag en hij koos voor de zware valpartij en de daaropvolgende neutralisatie van de wedstrijd.

  "In de koers is een beoordeling natuurlijk altijd dubbel"

  "Als ik wedstrijdleider zou zijn, zou ik zekerheid moeten hebben over de gezondheid van de gevallen renners. Wat we in beeld zagen, was een doodsmak. Dan kan ik me wel inbeelden dat je als wedstrijdleider zegt: "Stel dat ik me dit voor het leven zal beklagen." Dan kun je maar beter ingrijpen, vind ik."

  "En ik begrijp ook dat de renners die in volle koersmodus zitten, willen doorrijden. Maar toch denk ik dat die anders zullen oordelen als ze de beelden zien. In de koers is een beoordeling natuurlijk altijd dubbel. Zij die zich benadeeld voelen, zijn categoriek tegen de beslissing. Zij die een tweede kans krijgen om weer aan te sluiten, zijn blij met de beslissing."