• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland struikelt in oefenpot tegen VS

  De Verenigde Staten wonnen voor het eerst in en tegen Duitsland.

  Net als Nederland heeft ook wereldkampioen Duitsland zijn oefenpartij tegen de Verenigde Staten niet kunnen winnen. Het verloor in Keulen met 1-2. Voor de Amerikanen was het de eerste keer dat ze in Duitsland konden winnen.

  Voor het WK wonnen de Amerikanen al eens een oefenpot tegen Duitsland in Washington, maar in Duitsland kon de VS de huidige wereldkampioen nog nooit kloppen. Na de 4-3-zege vrijdag tegen Nederland hoopten de Amerikanen vandaag wel op de zege.

  De sterk vertekende Duitse ploeg was toch veertig minuten lang de dominant. Mario Götze bracht de ploeg van Löw na twaalf minuten op voorsprong op aangeven van debutant Herrmann, De wereldkampioen bleef aandringen, maar plots viel de goal aan de andere kant. Mix Diskerud legde in de 41e minuut de 1-1-ruststand vast.

  De Amerikanen putten moed uit de gelijkmaker en na de pauze draaiden ze de rollen om. De ploeg van Klinsmann nam de touwtjes in handen. In de 88e minuut kreeg de VS loon naar werken. Invaller Bobby Wood joeg de bal vanop twintig meter voorbij doelman Zieler.

  In de 94e minuut spatte een kopbal van Khedira nog uiteen op de lat, maar de Amerikanen lieten zich de verdiende overwinning niet meer afsnoepen. De Duitsers kunnen de nederlaag zaterdag al doen vergeten in hun EK-kwalificatiematch tegen Gibraltar.