• home
 • video
 • pas verschenen

  Carretero betrapt op het gebruik van epo

  Ramon Carretero (archief) stond aan de start van de Giro.

  Ramon Carretero, de eerste opgever in de Giro, heeft in de afgelopen Ronde van Turkije positief getest op het gebruik van epo. Ook Petr Ignatenko snoepte van een verboden potje. Beide renners zijn voorlopig geschorst door de UCI.

  De 24-jarige Carretero rijdt voor het bescheiden Italiaanse Southeast-team. In de afgelopen Giro stapte hij ziek af in de tweede rit, daarmee was hij de eerste opgever in Italië. Een paar weken daarvoor reed de Panamees nog de Ronde van Turkije. In de aanloop naar die Ronde kreeg hij op 22 april dopingcontroleurs over de vloer en daar liep het dus mis.

  Carretero, die in zijn carrière nog geen potten kon breken, testte positief op epo. De UCI schorst hem voorlopig, in afwachting van een definitieve beslissing.

  Ook Ignatenko aan de kant

  Ook Petr Ignatenko (Rusvelo) wordt door de UCI aan de kant gezet. De 27-jarige Rus testte op 8 april positief op het gebruik van groeihormonen. De ex-renner van Katjoesja won in 2010 de Ronde van Aoste, maar daar bleef het bij.