• home
 • video
 • pas verschenen

  Jelle Geens en Katrien Verstuyft zijn Belgisch kampioen kwarttriatlon

  De Belgische kampioenen naast elkaar.

  Jelle Geens en Katrien Verstuyft hebben aan de Meren van de Eau d'Heure in Wallonië de Belgische titels veroverd op de olympische afstand in het triatlon. Voor Geens is het de eerste keer dat hij de driekleur te pakken heeft, voor Verstuyft is het al haar vierde.

  Jelle Geens legde de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in 2u01'16". De 22-jarige student industrieel ingenieur won voor uittredend kampioen Pieter Heemeryck en Jonathan Wayaffe. Zijn aparte tijden: 19'30" voor het zwemmen, 1u08'49" voor het fietsen en 32'57" voor het lopen. Het is zijn eerste Belgische titel bij de elite.

  "Ik heb vrij goed gezwommen, ben in het fietsen naar de kopgroep gereden en in het lopen ben ik over Pieter Heemeryck gegaan. Ik vreesde Pieter nog wel, maar ik wist dat mijn loopvorm zeer goed was, dus had ik er wel vertrouwen in", zegt Geens aan RunningNieuws.

  Geens heeft de ambitie om deel te nemen aan de Olympische Spelen. "Op de olympische ranking sta ik 46e. Ik moet half mei 2016 in de top 55 staan om te mogen gaan. Ik reis zowat de hele wereld af om punten te pakken, zodat ik er in Rio bij kan zijn."

  "Nu ga ik examens afleggen en dan vertrek ik op hoogtestage voor het EK, dat mijn hoofddoel is dit jaar. Ik ken de deelnemerslijst nog niet, maar ik wil er goed zijn. De top 16 wil ik zeker, misschien wel meer."

  Top 3 bij de mannen:

  1. Jelle Geens in 2u01'16"
  2. Pieter Heemeryck 2u01'46"
  3. Jonathan Wayaffe 2u02'01"

  Verstuyft is voor de vierde keer de beste vrouw

  Bij de vrouwen zegevierde Katrien Verstuyft in 2u21'14" voor Charlotte Deldaele en Christine Verdonck. Het is haar vierde titel op deze afstand.

  "Het was een gecontroleerde overwinning, al was het een zeer zwaar parcours", legt Verstuyft uit aan RunningNieuws. "Ik had mijn zwaarste pijlen vorige week verschoten in Londen, dus ben ik blij dat de concurrentie niet te hard meer aandrong in het fietsen en lopen."

  "Mijn volgende wedstrijd is pas op 11 juli, het EK in Genève. Ik heb veel gereisd en veel wedstrijden gehad, dus gaat de riem er nu even af. Op het EK ambieer ik de top 8 en wil ik zoveel mogelijk punten pakken voor de Spelen. Voor Rio zit ik alvast op schema."

  Top 3 bij de vrouwen:

  1. Katrien Verstuyft (ATRIAC) in 2u21'14"
  2. Charlotte Deldaele 2u23'10"
  3. Christine Verdonck 2u23'20"

  Tweets: