• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Buyten: ""Houd je klaar voor de play-offs", zei Anderlecht"

  Daniel Van Buyten stelt zijn kledinglijn Starsmade voor.

  Anderlecht had graag de play-offs gespeeld met Daniel Van Buyten (37) als joker. "Er was sprake van om tijdens de winterstop te tekenen", vertelt de oud-verdediger, die ook weet heeft van interesse uit Duitsland voor Youri Tielemans. "Waarom kan hij Schweinsteiger niet opvolgen bij Bayern München?"

  Na het wereldkampioenschap in Brazilië zette Daniel Van Buyten een punt achter zijn carrière. Anderlecht had hem graag nog een seizoen ingelijfd. De verdediger twijfelde, maar zei uiteindelijk neen.

  "Er zijn daarna nog gesprekken geweest", vertelt Van Buyten nu in Het Laatste Nieuws. "Er was sprake van tekenen in de winterstop, alleen maar om me voor te bereiden op de play-offs."

  "Dat had gekund, want wie nu in supervorm is, kan kampioen worden. Er is me letterlijk gezegd: "Zorg dat je klaar bent voor de play-offs." Maar ik vond dat ik dat niet kon maken."

  "Er zijn er die wedden dat ik een sabbatjaar genomen heb en dat ik volgend seizoen terugkom. Ik wil nog graag, ik mis het voetbal. Maar ik heb een beslissing genomen."

  "Op het verkeerde moment gestopt"

  Niet alleen in Anderlecht, ook bij de nationale ploeg hebben ze spijt dat Daniel Van Buyten zijn voetbalschoenen in de kast heeft gezet.

  Van Buyten: "Toen ik onlangs naar Monaco ging om Ferreira Carrasco in de Champions League aan het werk te zien, kwam ik Marc Wilmots en Vital Borkelmans tegen. "Je bent op het verkeerde moment gestopt, we hebben nu achteraan meer problemen", vertelden ze."

  "Maar ik heb hen geantwoord dat ze nog genoeg verdedigers met kwaliteiten hebben."

  "Vergelijk Tielemans met Schweinsteiger"

  Met Bayern München blijft Daniel Van Buyten de contacten onderhouden. Krijgt hij over enkele jaren een Belgische opvolger bij de Duitse topclub? Van Buyten weet dat Bayern interesse heeft voor Anderlecht-talent Youri Tielemans, die donderdag 18 wordt.

  "Youri is een speler die door Bayern wordt gevolgd", legt Van Buyten uit in de kranten. "Hij moet nog veel leren, maar is een van de grootste talenten van zijn generatie. En hij is een speler die nog financieel haalbaar is."

  "Ik vergelijk hem graag met Bastian Schweinsteiger. Die wordt een dagje ouder (bijna 31, red.). En waarom zou Tielemans Schweinsteiger niet kunnen opvolgen?"

  Eind vorig jaar hadden we een openhartig gesprek met Daniel Van Buyten