• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "We zitten nog altijd op schema"

  Het altijd ambitieuze AA Gent van Hein Vanhaezebrouck speelt donderdagavond gastheer voor Anderlecht, in wat opnieuw een cruciale match in Play-off I kan worden. Sporza blikt met coach Hein Vanhaezebrouck vooruit. "We zien de toekomst hoopvol tegemoet", klinkt het.

  AA Gent incasseerde vorige zondag een stevige dreun tegen eeuwige rivaal Club Brugge. Van 2-0 ging het naar 2-2, van de hemel naar de hel. Heeft coach Hein Vanhaezebrouck oplapwerk bij zijn spelersgroep gehad? "Neen, niet echt", vertelt Vanhaezebrouck bij Sporza.

  "Als coach probeer je van negatieve zaken iets positiefs te maken. We zijn er al een paar keer in geslaagd om uit zulke situaties sterker te komen en ik verwacht dat nu ook. Ik heb een groep met weinig filosofen. Mijn spelers denken niet te veel na over die zaken en willen voetballen."

  Bij de Brugse tegengoals gingen de spelers van Vanhaezebrouck wel niet vrijuit. Raakt die kritiek hen? "Mijn spelers mogen keuzes maken, maar dan moeten ze duidelijk kunnen aantonen dat hun keuze correct was. Uiteindelijk blijkt dat bepaalde zaken anders uitgevoerd hadden kunnen worden. Ze beseffen dat het beter moet, maar we werken er als team aan."

  "We hebben het moeilijk om op de zestien te verdedigen", zei Vanhaezebrouck zondag na de match. Is dat zijn verantwoordelijkheid? "Ja, het is mijn verantwoordelijkheid om daar zoveel mogelijk weg te blijven. Dat doen we al het hele seizoen goed. Geen enkele ploeg speelt zo hoog als wij."

  "Maar we hebben ook onze kwetsbaarheden. Dat maakt deel uit van het voetbal, want niemand is perfect. We proberen onze minpunten zoveel mogelijk uit ons spel te halen. Maar mijn spelers zullen reageren. Soms hebben ze een prikkel nodig om de volgende keer aan te tonen dat het wel kan."

  "Club had met 0 punten achter zijn naam kunnen staan"

  "We zitten nog altijd heel goed op schema", vertelt Vanhaezebrouck als hij het klassement van Play-off I bekijkt. "We kunnen alleen maar tevreden zijn, want onze achterstand op Club Brugge is nog gelijk en op Anderlecht zijn we een punt uitgelopen. We zien de toekomst dus hoopvol tegemoet."

  Na Club Brugge krijgt AA Gent morgen al Anderlecht voorgeschoteld, opnieuw een zware dobber. Schat Vanhaezebrouck Anderlecht momenteel hoger in dan Club? "In Play-off I gaat het niet over wie de beste ploeg is, maar wel over de resultaten."

  "Anderlecht was veel beter op Club, maar is met 0 punten naar huis gegaan. Wij waren zondag ook beter, maar moesten tevreden zijn met een puntendeling."

  "Tot nu toe is Club de grote winnaar van de play-offs, want zij hadden perfect met 0 punten achter hun naam kunnen staan. Wij zullen niet meer kunnen zeggen dat we in 4 wedstrijden 7 punten gewonnen hebben."

  "Ze dwingen dat deels af, maar je kunt niet ontkennen dat het wat meezit. Als je zoveel winstpunten pakt, dan ga je niet ver van de titel zijn."

  "We moesten de reeks tegen Anderlecht eens doorbreken"

  Anderlecht was lange tijd de nachtmerrie van AA Gent, maar op de slotspeeldag van de reguliere competitie kon AA Gent Anderlecht eindelijk nog eens kloppen. "We moesten die reeks eens doorbreken", zegt Vanhaezebrouck.

  "Dat garandeert uiteraard niets, maar het geeft aan de groep wel een beter gevoel om tegen hen te spelen. Dat we die reeks nu ook thuis moeten doorbreken? We hebben in de competitie onze thuismatch niet gewonnen, maar anders hadden we de competitie misschien als leider afgesloten. En je moet de rest toch nog iets gunnen", knipoogt de Gent-coach.

  De wedstrijden tussen AA Gent en Anderlecht dit seizoen

  Speeldag 15: Anderlecht verovert de herfsttitel in Gent

  Speeldag 30: AA Gent klopt Anderlecht eindelijk nog eens

  Halve finales beker van België: Anderlecht wint heenmatch met 0-2

  Halve finales beker van België: Anderlecht stelt ticket voor de finale veilig