• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent maakt brandhout van de Reviewcommissie

  De beslissing van de Reviewcommissie om Laurent Depoitre te vervolgen voor zijn drieste tackle in AA Gent-Club Brugge is bij AA Gent duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. "Met verbazing stelt AA Gent vast dat de Reviewcommissie weer wakker geworden is", klinkt het. Ook Anderlecht-coach Besnik Hasi is kwaad.

  Laurent Depoitre ging vorige zondag tijdens AA Gent-Club Brugge vol door op het scheenbeen van Oscar Duarte. De aanvaller van AA Gent kreeg geel voor zijn tussenkomst, maar de Reviewcommissie wil het daar niet bij laten. Depoitre moet zich verantwoorden voor de tackle en moet een schorsing vrezen.

  AA Gent kan geen enkel begrip opbrengen voor de beslissing van de Reviewcommissie. "Met verbazing stellen we vast dat de Reviewcommissie weer wakker geworden is", meldt de club op haar website.

  "Na enkele periodes van totale afwezigheid, waarbij op verschillende speeldagen zware overtredingen ongestraft konden passeren, zijn de leden van de Reviewcommissie uit het niets opnieuw in actie geschoten."

  "Bij het oproepen van de spelers voor de Reviewcommissie lijkt de totale willekeur te regeren", gaat AA Gent voort. "Hoe verklaar je anders dat bepaalde overduidelijke overtredingen niet vervolgd werden, terwijl andere fouten wel worden bestraft?"

  AA Gent illustreert zijn stelling met een lijstje van overtredingen waar geen gevolg aan gegeven is: tackles van Gedoz (Club Brugge), Vanaken (Lokeren), Najar (Anderlecht), Vanden Borre (Anderlecht), Mechele (Club Brugge) en De Sutter (Club Brugge).

  "Systeem moet consequent gebeuren, voor alle ploegen en bij elke overtreding"

  AA Gent laat weten dat het volledig achter de oprichting van de Reviewcommissie stond, maar plaatst toch een duidelijke kanttekening.

  "Het principe om spelers te vervolgen voor overtredingen die niet (voldoende) werden bestraft door de scheidsrechter, is absoluut toe te juichen. Maar enkel als dit consequent gebeurt, voor alle ploegen en bij elke overtreding."

  "Op dit moment overheerst echter de willekeur en lijkt de Reviewcommissie slechts consequent in het toepassen van het principe van twee maten en twee gewichten."

  Ook Hasi schiet met scherp: "Ik zie geen lijn"

  Ook Anderlecht-trainer Besnik Hasi kan niet lachen met de beslissing van de Reviewcommissie om Silvio Proto te vervolgen. "Ik vind het bizar dat die commissie geen lijn trekt. Ik heb in andere matchen veel fases gezien, zonder namen te noemen, waar niets mee is gebeurd", zegt de coach.

  "Of het een fout van Silvio was? Het doelpunt was toegekend en dus is het gedaan. Of moet je zoals in het basketbal ook nog een vrijworp geven? Je moet alle tackles in alle matchen bestraffen: niet een keertje wel, dan een keertje niet. Daarom herhaal ik: ik zie geen lijn bij de Reviewcommissie."