• home
 • video
 • pas verschenen

  Bomans maakt Belgen warm voor European Games, WK en Rio

  De Weert: "Dit is goed voor de groepssfeer."

  Bondscoach Carlo Bomans heeft vandaag de nationale ploeg opgetrommeld op de wielerbond om hen uitleg te verschaffen over drie nakende afspraken. Boonen, Gilbert en Vanmarcke waren er om uiteenlopende redenen niet bij, maar de andere gegadigden tekenden wel present.

  Tiesj Benoot, Jens Debusschere, Kevin De Weert, Jens Keukeleire, Jürgen Roelandts, Jasper Stuyven, Louis Vervaeke, Greg Van Avermaet en Tim Wellens (foto) luisterden aandachtig naar het praatje van de bondscoach.

  Die begon met een uiteenzetting over de European Games in Bakoe (Azerbeidzjan), die in juni plaatsvinden. "Die European Games waren tot dusver nooit een onderwerp in het peloton", geeft De Weert toe.

  "Het is jammer genoeg ontzettend slecht geplaatst op de internationale kalender. Door de Ronde van Zwitserland zal de helft van het WorldTour-peloton afwezig zijn. Terwijl de beste renners horen te gaan. Maar ik heb de indruk dat de interesse toch groeit na het bekijken van de beelden."

  "Het wordt zaak de ploegen de komende dagen te overtuigen van het belang van dit evenement", zegt Bomans.

  Voor het WK, dat in Richmond gereden wordt, was het enthousiasme groter en ook de Spelen in Rio wekt heel wat interesse. Stuyven, Vervaeke en Van den Broeck boekten al een plaatsje op het vliegtuig naar Brazilië. Voor de verkenning weliswaar. "Ik heb nog maar twee plaatsen over", zegt Bomans.

  Bomans: "Vraag aan renners wat we beter kunnen doen"

  Carlo Bomans vond het nuttig nu al een eerste keer te kunnen overleggen met zijn renners. "Zo kan ik ook polsen bij de renners hoe wij het als federatie doen. Wat kan er beter? Iedereen mag vrijuit zijn mening zeggen."

  "Het is belangrijk om een groepsgevoel te creëren", vindt Kevin De Weert. "Tijdens het seizoen kom je elkaar alleen maar in de wedstrijd tegen. Het is leuk om eens te kunnen bijpraten in een andere omgeving. In mijn ogen is dit net zo belangrijk als de informatie die je van de bondscoach krijgt."