• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Iedereen kan van iedereen winnen"

  "Uit de tests blijkt dat de spelers nog altijd goed recupereren."

  Op paasmaandag start Club Brugge tegen Standard aan Play-off I met als doel een eerste titel voor de club in tien jaar. "Toch is er geen druk", maakt Michel Preud'homme zich sterk.

  "Ik heb het gevoel dat er altijd een manier wordt gezocht om Club Brugge druk op te leggen", zegt trainer Michel Preud'homme. "Voor de bekerfinale werd er constant gezegd dat we nog geen prijs hadden gewonnen en nu we de beker gewonnen hebben, zegt iedereen dat we moeten bevestigen."

  "We gaan niet bezwijken onder de druk want er is geen druk. We gaan gewoon altijd ons best doen, zoals we dat al de hele competitie doen. We zullen onze matchen niet anders aanvatten in Play-off I. Onze aanpak zal nog altijd dezelfde zijn, het enige verschil is dat de punten nu niet gehalveerd worden."

  "Na de winterstop ging het iets minder, maar dat komt doordat we hard zijn blijven trainen met Play-off I in het vooruitzicht. Ik hoop dat het nu blijft draaien zoals de laatste weken in Europa en de bekerfinale."

  "Uit de tests blijkt dat de spelers nog altijd goed recupereren. Het enige wat roet in het eten kan gooien zijn blessures. Zo missen we bij de start van de play-offs toch vier basisspelers", doelt Preud'homme op Vazquez, Engels, Meunier en Duarte.

  "Ook Gent en Standard hebben potentieel om titel te pakken"

  Eeuwige concurrent Anderlecht wordt ook nu waarschijnlijker de grote uitdager van Club. "Anderlecht heeft de statistieken en zijn ervaring mee", beseft Preud'homme, "maar Anderlecht is niet onze enige concurrent. AA Gent en Standard hebben met hun kern, hun stadion en hun supporters een enorm potentieel en kunnen daardoor meespelen voor de titel."

  "Ook Kortrijk en Charleroi kunnen veel ploegen pijn doen. Fitheid zal een rol spelen, maar ook hoe de bal valt op bepaalde momenten. Ik heb de indruk dat iedereen van iedereen kan winnen, dus ik denk niet dat er een ploeg 26 punten zal halen zoals Standard dat al eens klaarspeelde." De Club-spelers mogen het ongelijk van hun trainer vanaf maandag proberen te bewijzen.