• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerets: "Na 2016 wil ik gaan vissen"

  Gerets' contract bij Al-Jazira loopt in juni 2016 af. "Daarna wil ik gaan vissen."

  Wie Eric Gerets nog eens als coach van Standard of de Rode Duivels wou zien, lijkt eraan voor de moeite. De Belg liet op de Franse radio verstaan dat Al-Jazira, in Abu Dhabi, wellicht zijn laatste club is. "Het beste idee zou zijn om rustig te gaan leven eenmaal mijn contract hier afgelopen is, dat is over één jaar en drie maanden."

  Gerets sprak met Luis Fernandez, die op RMC (Radio Monte Carlo) een populair voetbalprogramma Luis Attaque presenteert, waarin de Franse ex-international en -coach wel vaker bekende namen opbelt die hij dan nieuwtjes kan ontfutselen.

  Fernandez belde Gerets in de aanloop naar Marseille-PSG van zondag. Onze landgenoot trainde OM van 2007 tot 2009.

  Gerets gooide gisteren de wereld in dat hij het volgend jaar wellicht voor bekeken houdt. "Ik hoop mijn contract rustig te kunnen uitdoen zonder nieuwe gezondheidsproblemen", zegt onze 60-jarige landgenoot, die twee jaar geleden een lichte hersenbloeding had. "Ik moest toen een operatie ondergaan."

  "Daarna is het tijd om te vissen, te reizen en te genieten van bepaalde dingen zolang het nog mogelijk is."

  "België moet zo lang mogelijk met Wilmots voortdoen"

  Gerets was voor het laatst actief als trainer in België bij Club Brugge in 1999. Hij liet verstaan dat hij alleen voor zijn ex-club Standard of de Rode Duivels nog naar België zou terugkeren. Maar zover komt het dus wellicht niet.

  Fernandez vroeg hem ook naar het Belgische bondscoachschap, maar dat wuifde Gerets weg. Hij looft Marc Wilmots. "Er is nu een hele goeie trainer die veel goede zaken heeft verwezenlijkt. We moeten zo lang mogelijk voortdoen met die coach."

  "Ik zal wel nog naar de Rode Duivels gaan kijken en altijd supporter blijven."