• home
 • video
 • pas verschenen

  Team van Wauters snoept Castors Braine Europese prijs af

  Ann Wauters verovert de Eurocup-trofee.

  Castors Braine is er niet in geslaagd om als eerste Belgische vrouwenploeg een Europese basketbalbeker te veroveren. In de terugwedstrijd van de Eurocup-finale bleek Villeneuve d'Ascq, de ploeg van Ann Wauters, een maatje te groot: 53-73.

  Castors Braine begon dankzij de overwinning in de heenmatch van de finale met een voorsprong van 4 punten aan het tweede luik van de finale. Maar het Belgische vrouwenteam leek toch wat onder de indruk van een kolkende Spiroudôme, voor de gelegenheid omgedoopt tot Castorsdôme.

  De bezoekers kwamen in de openingsfase heel sterk voor de dag met stug verdedigend werk. Villeneuve d'Ascq liet Castors geen gemakkelijke korven maken, waardoor de thuisploeg het steeds van ver moest proberen.

  In het tweede kwart ging het een stuk vlotter bij de thuisploeg. Castors kwam zelfs 30-28 voor. Dat de spanning te snijden was, werd geïllustreerd door een opstootje met Ann Wauters. Ze buffelde haar opponente tegen de grond en kreeg het aan de stok met Castors-vedette Marjorie Carpréaux. Villeneuve d'Ascq kon dankzij een flinke eindspurt toch met een voorsprong de rust in: 31-36 halfweg.

  Er was nog geen man overboord voor Castors Braine, maar na de pauze stortte de organisatie helemaal in. Het derde kwart verliep dramatisch. De rebounds waren steevast voor Villeneuve en Castors scoorde amper punten, waardoor de bezoekers bij 36-56 een wel zeer ruime voorsprong beet hadden.

  Castors vocht nog voor wat het waard was, maar de bezoekers lieten de Europese prijs niet meer uit hun handen glippen. Het sprookje van Castors Braine eindigt zo toch in mineur. Ann Wauters kan wel een feestje bouwen: zij verovert voor het eerst in haar carrière de Eurocup.

  Carpréaux: "Er liep vanalles fout, maar ben trots op de ploeg"

  Marjorie Carpréaux stond met de tranen in de ogen. "Villeneuve verdient deze zege. Het was agressiever en speelde heel goed basketbal. Ook Ann Wauters bleef maar scoren", heeft ze het over het duel in het duel tussen Wauters en zichzelf als Belgische toppers.

  "Bij ons liep er vanalles fout. Afspraken werden niet nageleefd en de dingen die we moesten doen, lukten niet. Zo wordt het moeilijk om te winnen. Maar goed, ik ben trots bij deze ploeg te horen en op onze campagne. Vicekampioen is niet slecht."

  Wauters: "Speciaal om in België te winnen"

  Ann Wauters won de enige titel die ze nog niet had binnengehaald op clubniveau: "Ik zit vol emoties en ben zo trots op mijn ploeg. Vandaag hebben we echt ons karakter getoond. Het is prachtig om in België, in een volle zaal, deze beker te winnen."

  Wauters, die 13 punten scoorde, voegt een nieuwe prijs toe aan haar palmares, maar ziet het einde van haar carrière naderen: "Ik ga nu genieten van deze titel, die superbelangrijk is voor mijn club. Ik zal nog deel uitmaken van de staf van de nationale jeugdploegen, maar spelen met België zelf? Ik denk dat die tijd voor mij voorbij is."

  Castors Braine - Villeneuve d'Ascq: 53-73

  • Heenwedstrijd: 64-68
  • Rust: 31-36
  • Quarters: 11-21, 20-15, 5-20, 17-17
  • Schutters Castors: Trahan 21, Carpréaux 13, Mestdagh 9, Anderson 5, Steinberga 4, Allemand 1
  • Schutters Villeneuve: Mahoney 17, Wauters 13, Gomis 10, Sacko 9, Brémont 8, Robert 7, Kamba 5, Amant 4

  Premier Charles Michel verzorgt het spektakel bij het begin van de match

  Reacties op Twitter: